PPT-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med PPT-filtillägget är en Microsoft PowerPoint 97-2003 presentationsfil. Nyare versioner av PowerPoint har ersatt detta format med PPTX.

PPT-filer används ofta för utbildningsändamål och kontorsanvändning, för allt från att studera till att presentera information inför en publik.

Det är vanligt att dessa filer innehåller olika bilder med text, ljud, foton och videor.


Hur man öppnar en PPT-fil

PPT-filer kan öppnas med vilken version av Microsoft PowerPoint som helst.

Om den skapades med versioner av PowerPoint äldre än v8.0 (PowerPoint 97, släpptes 1997), stöds den inte tillförlitligt i nyare versioner av programmet. Om du har en äldre PPT-fil kan du prova en av de omvandlingstjänster som anges i nästa avsnitt.

Flera gratisprogram kan också öppna och redigera ett, till exempel WPS Office Presentation, OpenOffice Impress, Google Slides och SoftMaker Presentations.

Du kan öppna PPT-filer utan PowerPoint genom att använda Microsofts gratis PowerPoint Viewer-program, men det stöder bara visning och utskrift av filen, inte redigering.

Om du vill extrahera mediefilerna ur en kan du göra det med ett filextraktionsverktyg som 7-Zip. Konvertera först den till PPTX antingen via PowerPoint eller ett PPTX-konverteringsverktyg (dessa är vanligtvis desamma som PPT-omvandlare, som de som nämns nedan). Använd sedan 7-Zip för att öppna filen och navigera till ppt > medium mappen för att se alla mediefiler.

Hur man konverterar en PPT-fil

Att använda en av PPT-tittarna / redaktörerna från ovan är det bästa sättet att konvertera en PPT-fil till ett nytt format. I PowerPoint, till exempel, Fil > Spara som -menyn låter dig spara filen i PDF, MP4, JPG, PPTX, WMV och många andra format.

Vårt Fil > Exportera -menyn i PowerPoint ger ytterligare alternativ som är användbara när du konverterar PPT till en video.

i Exportera menyn är också en Skapa utdelningar alternativ som översätter bilderna till sidor i Microsoft Word. Du skulle använda det här alternativet om du vill att en publik ska kunna följa med när du gör en presentation.

Ett annat alternativ är att använda en gratis filkonverterare för att konvertera filen. FileZigZag och Zamzar är två gratis online-PPT-omvandlare som kan spara en till MS Words DOCX-format samt PDF, HTML, EPS, POT, SWF, SXI, RTF, KEY, ODP och andra liknande format.

Om du laddar upp filen till Google Drive kan du konvertera den till Google Slides-format genom att högerklicka på den och välja Öppna med > Google Presentationer.

Om du använder Google Slides för att öppna och redigera PPT-filen kan den också användas för att konvertera filen igen, från Fil > Download meny. PPTX, ODP, PDF, TXT, JPG, PNG och SVG är de konverteringsformat som stöds.


Kan du fortfarande inte öppna den?

Filer som inte öppnas med de program som nämns ovan kanske inte är relaterade till ett bildspel. Kontrollera tillägget igen för att se till att det inte är en fil som stavas med liknande filtilläggsbokstäver

PST är till exempel Outlook Personal Information Store-filer som används med e-postprogram som Outlook. En annan är PTP, en inställningsfil som används av Pro Tools.

Det finns dock andra som används i PowerPoint, och liknar också PPT. PPTM är ett exempel. Så det fungerar med bildspelsprogrammen länkade ovan.


Lämna en kommentar