Fem appar för att styra datorn från din Android-telefon

#


Här är en lista över de bästa apparna för att fjärrstyra datorn från din smartphone

Det finns många anledningar till att fjärrstyra datorn. En av de smidigaste metoderna är att göra det direkt från din smartphone. Det kan tyckas vara en svår uppgift, men tack vare en rad appar är det väldigt enkelt. Nu tar vi en titt på de bästa apparna för att hantera datorn med en Android-smartphone.

Om du letar efter ett omfattande program som låter dig utföra flera funktioner på distans,

TeamViewer är definitivt något för dig. Det är ett mycket snabbt men lika säkert sätt att komma åt datorer. Men det är också mycket användbart för att ge online-support till dina kunder. Den rekommenderas också eftersom den är extremt lätt att använda och har ett mycket intuitivt gränssnitt. Det är ett plattformsoberoende verktyg och har därför stöd för flera enheter samtidigt.

TeamViewer styrkor och svagheter

Den verkliga styrkan med TeamViewer är att du kan ansluta till alla större stationära och mobila plattformar, inklusive Windows, MacOS, Linux, Chrome OS, Android, iOS, Windows Phone och BlackBerry OS. Den stöder uppenbarligen skärmdelning. Den har en chattjänst och VoIP-samtal, vilket är mycket användbart under arbetssessioner. Du kan hantera delade anteckningar och utkast med andra medarbetare och skicka filer upp till tre enheter i snabb takt. Den har onlinehjälp och videostöd och är gratis för personligt bruk. Och det är där som problemet ligger - du måste betala för att använda den på jobbet.


VNC Viewer

Om du vill ansluta till enheter med VNC-system med öppen källkod är det här appen för dig. På så sätt kan vi få omedelbar fjärråtkomst till datorer eller servrar med hjälp av vår smartphone. Dessutom erbjuder VNC Viewer också tillförlitliga och ganska säkra molnanslutningssystem för säkerhetskopiering och synkronisering. Den kan anslutas till alla populära operativsystem som Windows, Mac, Linux och till och med Raspberry Pi. Den erbjuder svarta listor för användare och använder kryptering för interna anslutningar. Den stora svagheten är bristen på filöverföringar.


Microsoft Remote Desktop

Om du använder en dator med Microsoft OS och en Android-smartphone är kanske Microsoft Remote Desktop den mest rekommenderade lösningen. Och du behöver inte konfigurera något alls. Kort sagt är det lätt att använda, men det är bara lämpligt om du vill använda enbart Microsoft-plattformar. Den saknar också avancerade funktioner som filöverföring, chatt och VoIP-samtal. En av dess styrkor är priset: det är gratis för alla.

Chrome Remote Desktop

Chrome Remote Desktop är ett webbläsartillägg för Google Chrome som gör att du enkelt kan få tillgång till en Mac- eller Linux-dator på ett säkert sätt från en Android-enhet. Det här systemet gör det möjligt för en användare att ge fjärrhjälp eller få fjärråtkomst till en dator via Internet genom att helt enkelt använda webbläsaren Google Chrome. Om vi gillar de olika lösningar som Google erbjuder är detta tjänsten för oss, även eftersom den är gratis för alla och det inte finns några betalversioner eller företagspaket. Men även i detta fall finns det ingen filöverföring och ingen möjlighet att komma åt det lokala minnet.

Splashtop 2

Det här är ett mycket säkert fjärrstyrningsprogram som gör att du kan komma åt mediefiler, spel och annat på din dator direkt från fjärrkontrollen. Det är ganska enkelt att konfigurera. Det är en användbar lösning för dem som letar efter en lokal nätverkslösning. Även om många av de mer kraftfulla funktionerna bara ingår i premiumpaketet. Det fungerar också bara på Windows och MacOS. Den är mycket användbar för videoströmning.

Lämna en kommentar