Så här spårar du en iPhone från en Android-telefon

Hitta min iPhone är ett bra verktyg för att hitta en borttappad iOS-enhet. Det hjälper att ha en annan Apple-produkt, men om du inte har en iOS- eller Mac-dator, använd en Android-enhet. Innan du hittar en iPhone med en Android måste rätt inställningar vara aktiverade i förväg. Här är fyra sätt att spåra en iPhone med vilken Android-enhet som helst.

När du ställer in Hitta min iPhone, aktivera alternativet Skicka sista plats. Detta säkerställer att en plats kan bestämmas om batteriet tar slut.

Dessa steg fungerar på alla för närvarande stödda iPhones och alla Android-enheter som kan köra de appar som nämns nedan.


Så här spårar du en iPhone med en Android-webbläsare

Följ dessa instruktioner för att hitta en borttappad iPhone med vilken Android-webbläsare som helst.

På en Android-enhet som inte är din, kör webbläsaren i inkognitoläge. På detta sätt lagras ingen av dina personliga uppgifter.

 1. Logga in på iCloud.com med ditt Apple-ID.

 2. Välj Hitta iPhone från menyn.

 3. Välj den enhet du vill hitta.
 4. Välj ett av tre alternativ för att hitta eller kontrollera den saknade enheten:

  • Använd Spelljud för att hitta enheten med en ljudsignal.
  • Aktivera Förlorat läge för att förhindra inkräktare från att hacka enheten.
  • Radera iPhone / iPad för att radera enhetens data på distans.

 5. Om webbläsaren är i inkognitoläge, logga ut från alla konton och stäng inkognitoläsaren när du är klar.

Så här spårar du en iPhone med Google Maps

Det är möjligt att spåra din iPhone med Google Maps, men det är inte en garanterad lösning. En specifik inställning måste vara aktiverad på iPhone innan den blivit borttappad.

För att den här metoden ska fungera måste Google Maps vara installerat på iPhonen och platsåtkomst aktiverad. Från Google Maps-appen trycker du på din profilbild högst upp och väljer sedan Inställningar. Tryck på Personligt innehåll och kontrollera sedan att din platsspårning är aktiverad i både inställningsskärmarna för Platstjänster och Platshistorik.

 1. Med Google Maps platsåtkomst aktiverad på den saknade enheten, öppna en webbläsare på Android-enheten och logga in på din tidslinje.

 2. Välj det datum som din telefon försvann och granska dina resvägar och besökta platser. Om du tog bilder det datumet visas bilderna i tidslinjen och anger var du var senast du använde enheten.

Hur man spårar en iPhone med en GPS-spårningsapp

Att använda en GPS-spårningsapp är också ett bra verktyg för att hitta en borttappad eller stulen iPhone. Appen måste dock installeras innan telefonen försvinner.

För att vara säker, använd en GPS-spårningsapp som är kompatibel med både iOS och Android, till exempel Life 360. Låt en vän med en Android-enhet installera samma app och använd appen på din Android-telefon för att hitta din iPhone om den tappas bort eller logga in på ditt Life360-konto från en inkognito-webbläsare på en Android-enhet för att spåra din telefon.

Andra spårningsappar fungerar på liknande sätt.


Lämna en kommentar