Galaxy S10 X blir Samsungs första 5G-smartphone


Smartphonen kommer att ha Exynos 9820, 10 GB RAM och 1 TB intern lagring ombord. Enheten förväntas kosta över 1 500 euro. Kommer i sommar

Galaxy S10 X är det namn som Samsung valt för sin första 5G-smartphone. Som namnet antyder kommer enheten att ha samma design som Galaxy S10, men kommer att skilja sig åt när det gäller funktionalitet och egenskaper.

Bokstaven "X" valdes för att fira tio år av Galaxy S-serien, ungefär som iPhone gjorde med iPhone X (tio).

Samsungs 5G-smartphone kommer att presenteras den 20 februari tillsammans med de andra Galaxy S10:orna, men för att köpa den måste man vänta till försommaren. De första ryktena om enhetens egenskaper börjar komma från Sydkorea: det är en premium-smartphone med en mycket stor skärm och ett kamerafack med sex kameror (fyra på baksidan och två på framsidan). Galaxy S10 X förväntas kosta cirka 1 500 euro, vilket är samma pris som Samsungs första flexibla smartphone, Galaxy F.

Galaxy S10 X, tekniska specifikationer

Samsungs 5G-smartphone kommer att vara kraftfullare än någon annan enhet i Galaxy S10-serien. Det sydkoreanska företagets mål är att lansera en telefon med unika funktioner som är utformad för dem som vill ha en förhandsvisning av funktioner som kommer att bli vanliga under de kommande åren. För tillfället är 5G-nätet fortfarande under uppbyggnad och många länder erbjuder fortfarande inte 5G-hotspots att ansluta till.

Vi går vidare till Galaxy S10 X:s specifikationer. Ombord hittar vi Exynos 9820-chipsetet som stöds av 10 GB RAM och 1 TB intern lagring, vilket liknar en bärbar dator. Skärmen kommer att vara 6,7 tum med QuadHD+-upplösning och ett bildförhållande på 19:9. Precis som de andra smarttelefonerna i Galaxy S10-familjen kommer X-versionen att ha ett hål i skärmen där frontkamerasensorerna kommer att placeras.

Galaxy S10 X kommer att ha sex kameror. Det kommer att finnas fyra sensorer på baksidan: förutom den huvudsakliga sensorn på 48 megapixel kommer de sekundära sensorerna att vara avsedda för zoom och vidvinkel. Den fjärde sensorn bör användas för att få data om skärpedjup. Den främre linsen kommer att ha minst 24 megapixlar.

Batteriet förväntas vara 5000 mAh och kommer att klara dig igenom dagen utan större problem. Fingeravtryckssensorn kommer att placeras under skärmen. Galaxy S10 X förväntas också ha en speciell teknik som kallas "Life pattern" som kommer att använda artificiell intelligens för att hantera vissa funktioner i enheten.


När släpps Galaxy S10 X

Smartphonen förväntas presenteras den 20 februari tillsammans med andra Samsung-enheter. Enligt rykten kommer Galaxy S10 X att finnas tillgänglig i Sydkorea från slutet av mars, men inte i Europa förrän i sommar.


Pris Galaxy S10 X

Priset för Galaxy S10 X förväntas ligga på cirka 1 500 euro för den första 5G-smarttelefonen.

Lämna en kommentar