Hulu-felkoder: Vad de är och hur man fixar dem

Det finns dussintals olika Hulu-felkoder och Hulu-felmeddelanden är inte alltid kristallklara när det gäller att förklara problemet. Vissa Hulu-felkoder indikerar ett problem med din enhet, andra orsakas av dåliga internetanslutningar och vissa är resultatet av maskinvaruproblem. Du kan till och med få en felkod om Hulu själv upplever servicestörningar, men meddelandet lägger vanligtvis inte fram det i vanliga termer som det.


Allmänna Hulu-felkod Felsökningstips

Hulu-problem orsakas vanligtvis av en dålig internetanslutning eller problem med antingen streaming-enheten eller Hulu-appen, så de flesta av dem kan åtgärdas genom att följa några allmänna felsökningstips.

Här är de vanligaste korrigeringarna för Hulu-felkoder:

 • Starta om din Roku eller annan strömningsenhet.
 • Starta om dina hemnätverksenheter.
 • Koppla bort din strömningsenhet och hemnätverksenheter, lämna dem urkopplade i ungefär en minut och koppla sedan in dem igen.
 • Byt från en trådlös till en trådbunden nätverksanslutning.
 • Uppdatera din Hulu-app eller försök installera om den.
 • Se till att din streamingenhet också är fullständigt uppdaterad.

De flesta Hulu-problem kan lösas genom att utföra dessa grundläggande uppgifter, men en felkod kan hjälpa dig att nollställa problemet mycket bättre. Om Hulu gav dig en felkod, kolla in tipsen nedan för information om hur du åtgärdar ditt specifika problem.

Så här fixar du Hulu-felkod 3 och 5

Hulu-felkod 3 indikerar vanligtvis något slags internetproblem, eftersom det utlöses när Hulu-appen inte kan ladda en show. När du får det här felet ser det vanligtvis ut så här:

 • Det gick inte att spela upp videon
 • Tyvärr har vi stött på ett fel vid uppspelning av den här videon. Försök starta om videon eller välj något annat att titta på.
 • Felkod: 3 (-996)

Felkod 3 kan också ge ett meddelande så här:

 • Vi har problem med att ladda detta just nu
 • Kontrollera din internetanslutning och försök igen. Felkod: -3: Ett oväntat problem (men inte servertimeout eller HTTP-fel) har upptäckts.

Felkod 5 liknar och har samma process för att fixa den:

 • Vi har problem med att ladda detta just nu
 • Kontrollera din internetanslutning och försök igen. Felkod: -5: felaktiga data.
 • Om problemet kvarstår kan du försöka starta om enheten.

Eftersom det inte är någon server timeout inblandad kan du vanligtvis åtgärda problemet i slutet genom att följa några enkla steg:

 1. Stäng av din strömningsenhet och slå sedan på den igen.

  Om din enhet har viloläge eller vänteläge måste du stänga av den. Att gå i viloläge eller vänteläge är inte tillräckligt bra.

 2. Om du fortfarande ser felet, koppla bort modemet och routern i en minut.

 3. Anslut modemet och routern igen och kontrollera om problemet kvarstår.

Om felkod 3 eller 5 fortsätter att bestå efter att du har stängt av enheterna helt och startat om dem kan du försöka installera om Hulu-appen och uppdatera din enhet. Den här felkoden visas ibland efter att Hulu har tryckt ut en ny uppdatering, så det är viktigt att se till att både din app och din enhet är uppdaterad.

Att ansluta din enhet till ditt modem eller router med en fysisk ethernet-kabel istället för en trådlös Wi-Fi-anslutning, eller vidta åtgärder för att förbättra din Wi-Fi-anslutning kan också hjälpa.


Hur du åtgärdar Hulu 500-fel

Detta är ett serverfel. När du får det här felet ser du vanligtvis ett meddelande så här:

 • Det uppstod ett fel på den här sidan (500 fel)
 • Tyvärr - Vi har stött på ett oväntat fel. Vi har fått ett meddelande om det här problemet och vi tittar snart på det.

Det här felet upplevs oftast när du använder Hulu-webbplatsen, men du kan också få det på strömmande enheter. När du ser ett Hulu 500-fel kan du bara uppdatera sidan för att se om den laddas. Du kan också försöka strömma din show med en annan webbläsare, på en annan dator eller en annan streaming-enhet, om du har en tillgänglig.

Det är också viktigt att se till att din internetanslutning inte har problem när ett Hulu 500-fel dyker upp. Kolla in vår guide för att testa din internetanslutning om du är osäker på hur du gör det.


Hur du löser Hulu-felkod 400

Felkod 400 indikerar vanligtvis ett problem med din kontoinformation som förhindrar att Hulu-appen fungerar korrekt på en mobil eller strömmande enhet. I de flesta fall kan du åtgärda problemet genom att antingen installera om appen eller ta bort enheten från ditt konto.

Hulu-felkod 400 ser vanligtvis ut så här:

 • Vi har problem med att ladda detta just nu. Kontrollera din internetanslutning och försök igen.
 • Felkod: 400

Hulu rekommenderar att du kontrollerar din internetanslutning när du stöter på en felkod 400. Byt om möjligt från en trådlös till en trådbunden anslutning och kontrollera om problemet kvarstår. Om problemet är med en mobil enhet, flytta den närmare din router och försök igen.

Om din internetanslutning är bra, följ dessa steg för att fixa en Hulu-felkod 400:

 1. Ta bort Hulu-appen från din enhet.

 2. Installera om Hulu-appen.

 3. Logga in på Hulu.

 4. Försök att strömma något.

Om du fortfarande ser 400-felet så snart du startar Hulu-appen måste du ta bort enheten från ditt konto och lägga till den igen. Hulu kundsupport kan göra detta åt dig, eller så kan du göra det själv på Hulu webbplats.

Så här tar du bort en enhet från ditt konto för att fixa felkod 400:

 1. Logga in på hulu.com i en webbläsare.

 2. Klicka på ditt namn i det övre högra hörnet.

 3. Klicka konto.

 4. Om du uppmanas ange ditt lösenord och klicka LOGGA IN.

 5. Klicka HANTERA ENHETER.

 6. Leta reda på enheten som har en felkod 400 och klicka TA BORT.

När du har tagit bort enheten från ditt konto måste du ta bort Hulu-appen från enheten, installera om Hulu-appen och sedan logga in. I de flesta fall kommer felkoden 400 att åtgärdas.

Hur du åtgärdar Hulu-felkod 16 och ogiltiga regionmeddelanden

Felkod 16 är en ogiltig regionskod, vilket innebär att Hulu inte är tillgänglig på din nuvarande plats. Om du ser detta meddelande när du försöker använda Hulu utanför USA är det förmodligen orsaken.

Ogiltiga regionfelkoder innehåller vanligtvis meddelanden så här:

 • Vi är ledsna, för närvarande kan vårt videobibliotek bara strömmas inom USA. För mer information om Hulus internationella tillgänglighet, klicka här.
 • Om du befinner dig i USA och tror att du har fått detta meddelande av misstag, klicka här.

När du ser en felkod 16 inifrån USA beror det vanligtvis på att Hulu tror att du använder ett virtuellt privat nätverk (VPN) eller anonym proxy. Även om du har en IP-adress inifrån USA kommer Hulu att blockera den om de tror att IP används av en proxytjänst.

Om du använder en VPN eller anonym proxy och befinner dig i ett område där Hulu är tillgängligt kan du fixa felkod 16 genom att helt enkelt stänga av VPN eller proxy.

Lifewire

Så här stänger du av din VPN på Android:

 1. Navigera till inställningar > Nätverk och Internet.

 2. Tryck VPN.

 3. Tryck på kugghjulsikonen.

 4. Om VPN är påslaget, tryck på skjutreglaget för att stänga av det.

Och så här stänger du av HTTP-proxy på iOS-enheter:

 1. Öppna inställningar app på din iOS-enhet.

 2. Tryck Wi-Fi.

 3. Tryck på blå cirkel ikon bredvid din Wi-Fi-anslutning.

 4. Leta efter Http proxy alternativet och sätt det till off.

Om ditt HTTP-proxyalternativ redan var avstängt, eller om du fortfarande får felmeddelandet 16 på din iOS-enhet efter att du stängt av det, rekommenderar Hulu att du tar bort dina konfigurationsprofiler:

 1. Öppen inställningar.

 2. Tryck Allmänt.

 3. Bläddra till botten och tryck på Profiler.

 4. Tryck Ta bort profiler, och försök att använda Hulu igen.

Om det inte fungerar kan ditt Wi-Fi-nätverk använda en transparent proxy. Försök att ansluta till ett annat Wi-Fi-nätverk, eller stäng av ditt Wi-Fi och försök strömma över din mobila dataanslutning.

Om felmeddelandet 16 försvinner använder din ursprungliga Wi-Fi-anslutning förmodligen en transparent proxy. Kontakta din nätverksadministratör för mer information eller stäng av proxyen om du äger din egen router.

Hur du löser Hulu-felkod 5003

Felkod 5003 är ett uppspelningsfel som vanligtvis indikerar att det finns ett problem med din enhet eller appen på din enhet. Det här felet ser vanligtvis ut så här:

 • Uppspelningsfel
 • Vi beklagar, men det uppstod ett problem när den här videon spelades upp.
 • Kontrollera din anslutning och försök igen. (5003)

Sättet att fixa den här koden är att uppdatera Hulu-appen, ta bort och installera om Hulu-appen och se till att själva strömningsenheten är uppdaterad. I vissa fall kan du behöva starta om eller fabriksåterställa enheten.

Om du fortfarande upplever felkod 5003 efter att ha uppdaterat både din Hulu-app och din streamingenhet kan det vara ett problem med själva appen. I det här fallet är allt du kan göra att rapportera problemet till Hulu och enhetstillverkaren och sedan använda en annan enhet för att titta på Hulu tills de åtgärdar problemet.

Hur fixar du Hulu-skyddade innehållsfel

Det finns många felkoder associerade med skyddat innehåll, inklusive Hulu-felkoder 3343, 3322, 3336, 3307, 2203, 3321, 0326 och andra. Dessa koder dyker upp när du försöker titta på skyddat innehåll på en enhet som inte stöder det, men de kan också vara resultatet av en tillfällig glitch.

Dessa fel ser vanligtvis ut så här:

 • Det gick inte att spela detta skyddade innehåll.
 • (Felkod: 2203)

Det finns några olika saker som kan orsaka ett skyddat innehållsfel på Hulu:

 • Fel typ av bildskärmsanslutning: Om din bildskärm är ansluten med en VGA-kabel kan du inte se skyddat innehåll. Anslut med en HDMI-kabel eller använd en annan bildskärm och försök igen.
 • Flera bildskärmar anslutna: Hulu fungerar vanligtvis bra om du har flera bildskärmar anslutna, men det finns fall där kopplingen från en av bildskärmarna fixar ett skyddat innehållsfel. Försök använda en annan kabel och se till att båda bildskärmarna är anslutna med HDMI.
 • Webbläsarproblem: Om din webbläsare är föråldrad eller inte stöds av Hulu kan du få det här felet. Försök att uppdatera din webbläsare eller byt till en annan webbläsare.
 • Datorn har gått i viloläge: Det här felet dyker ibland upp om din dator går i viloläge medan du tittar på en video. Försök att uppdatera sidan på Hulu, så spelas videon upp.

Hur du åtgärdar Hulu HDCP-fel

Förutom alla saker som kan orsaka ett skyddat innehållsfel, kan du faktiskt se ett felmeddelande om HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection). Dessa meddelanden är enhetsspecifika, men de ser vanligtvis ut så här:

 • Detta innehåll kräver HDCP för uppspelning.
 • HDCP stöds inte av din HDMI-anslutning.

HDCP är en piratkopieringsteknik som kräver kommunikation mellan en videokälla, som en Blu-ray-spelare eller streaming-enhet, och en bildskärm eller TV för att fungera. Det kan orsakas av en bildskärm eller TV som är för gammal för att kommunicera med en nyare enhet, problem med HDMI-kabel och andra liknande problem.

Om du får ett HDCP-fel när du försöker strömma Hulu, så löser du problemet:

 1. Koppla bort HDMI-kabeln från din strömningsenhet och tv.

 2. Stäng av TV: n och strömningsenheten och koppla bort dem från strömmen.

 3. Anslut HDMI-kabeln till TV: n och streaming-enheten.

  Se till att kabeländen sitter ordentligt.

 4. Anslut din TV och din strömmande enhet och slå på dem igen.

Om det inte fungerar, finns det några andra saker du kan prova:

 • Anslut TV-änden på din HDMI-kabel till din streamingenhet och streaming-enheten till TV: n. HDMI-kablar är dubbelriktade, men detta kan leda till att kablarna sitter fastare i HDMI-portarna.
 • Prova en annan HDMI-kabel, helst en som du vet fungerar med Hulu på en annan enhet.
 • Prova att ansluta din HDMI-kabel till en annan port på din TV.
 • Om din streamingenhet ansluts till en HDMI-omkopplare eller ljud- / videomottagare (AVR) kan du försöka ansluta den direkt till TV: n.
 • Försök att ansluta enheten till en annan TV eller bildskärm.

Hulu-avbrott och felkod BYA-403-007

Hulu-felkoder som börjar med BYA kan indikera ett antal olika uppspelningsfel, men de betyder vanligtvis att det finns ett problem med själva Hulu-tjänsten.

Så här ser ett Hulu BYA-fel vanligtvis ut:

 • Det gick inte att spela upp videon
 • Tyvärr har vi stött på ett fel vid uppspelning av den här videon. Försök starta om videon eller välj något annat att titta på.
 • Felkod: BYA-403-007

När du får en Hulu-felkod som BYA-403-007 är det första du ska försöka kontrollera och se om du kan titta på andra videor på Hulu. Om andra videor fungerar, upplever Hulu förmodligen ett partiellt avbrott som bara påverkar en del av deras innehåll.

Om du ser felmeddelandet på andra videor och det inte finns några problem med din internetanslutning eller strömmande enhet måste du antagligen vänta på att Hulu ska åtgärda problemet.

Hur man kontrollerar om Hulu är nere

Om allt fungerar bra i slutet kan du använda en tjänst som Down Detector för att se om andra människor också har Hulu-problem. Detta hjälper dig inte att fixa din Hulu-felkod, men det kommer att meddela dig att problemet är i Hulu-slutet, och allt du kan göra är att vänta på att de ska fixa det.

Så här kontrollerar du om andra människor har problem med Hulu:

 1. Navigera till downdetector.com.

 2. Klicka på sökruta och skriv Hulu och tryck sedan på ange på tangentbordet.

  Alternativt kan du klicka på förstoringsglaset till höger om sökfältet för att aktivera sökningen.

 3. Titta på Hulu-problem tidslinjen för att se om det nyligen har skett en höjning i rapporterna.

 4. Rulla ner och klicka på Live-avbrottskarta knapp.

 5. Leta efter hotage-avbrott i ditt område.

Om du ser många Hulu-avbrott finns det förmodligen ett problem med Hulu som du inte kommer att kunna fixa själv.

Lämna en kommentar