Hur man fixar en inaktiverad iPad

Vad att veta

  • En iPad som är inaktiverad kan orsakas av för många försök att logga in med fel användarnamn och lösenord.
  • Det finns tre sätt att fixa en inaktiverad iPad: vänta på den, återställ iPad till fabriksstandard eller prova återställningsläge.
  • Återställning till fabriksstandard raderar allt på din iPad, men du kan återställa allt från säkerhetskopiering.

Om din iPad blir stulen och någon försöker hacka koden kommer din iPad att inaktivera sig själv efter för många felaktiga lösenordförsök, en säkerhetsfunktion på iPad som skyddar din integritet.


Hur länge kommer det att vara inaktiverat?

IPad inaktiveras initialt i en minut. Om du skriver in fel lösenord igen kommer den att inaktiveras i fem minuter. Om du fortsätter att ange fel lösenord kommer iPad så småningom att inaktivera sig helt.

Min iPad är inaktiverad och jag skrev inte in fel lösenord

Om din iPad är inaktiverad skrev någon fel lösenord tillräckligt ofta för att inaktivera den. Om du har ett småbarn eller till och med ett äldre barn kan barnet ha skrivit in fel lösenord utan att veta vad som kan hända med iPad. Vanligtvis resulterar detta beteende bara i en av de tillfälliga inaktiveringarna, men med tillräcklig uthållighet kan även ett barn låsa en iPad helt. Överväg barnisolering av din iPad.


Hur får jag en handikappad iPad att fungera igen

Om din iPad har blivit permanent inaktiverad är ditt enda val att återställa den till fabriksstandard. Om du ställer in Hitta min iPad är det enklaste sättet att återställa iPad via iCloud. Funktionen Hitta min iPad innehåller ett sätt att återställa iPad på distans, och medan iPad faktiskt inte går förlorad eller stulen återställs den här metoden utan att tillgripa iTunes. Här är hur:

  1. Logga in på din icloud konto på www.icloud.com.

  2. Välja Hitta min iPhone.

  3. Välj din iPad.

  4. Välj Radera iPad länken.

Om du inte har konfigurerat Hitta min iPad är det näst bästa alternativet att återställa den från samma dator som du använde för att ställa in den eller om du använder för att synkronisera iPad till iTunes. Anslut din iPad till datorn med kabeln som följde med iPad och starta iTunes. Denna anslutning bör starta synkroniseringsprocessen.

Låt den här processen avslutas så att du har en säkerhetskopia av alla saker på din iPad och välj sedan att återställa iPad.


Vad händer om jag inte synkroniserade min iPad med min dator?

Funktionen Hitta min iPad är viktig. Inte bara kommer det att vara en iPad-sparare om du någonsin förlorar din enhet eller om surfplattan någonsin blir stulen, men det kan också ge ett enkelt sätt att återställa iPad.

Om du inte har ställt in den och aldrig har ställt in din iPad med din dator kan du fortfarande låsa upp den genom att gå igenom iPad: s återställningsläge. Detta är lite mer involverad process än en normal återställning.

När du har återställt din iPad, se till att Hitta min iPad är påslagen om du har några problem i framtiden.

Lämna en kommentar