Hur du åtgärdar D3drm.dll fel som saknas eller inte hittades

D3drm.dll-problem orsakas på ett eller annat sätt av ett problem med Microsoft DirectX.

Denna DLL-fil är en av många filer som ingår i DirectX-programvarusamlingen. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram visas d3drm.dll-fel vanligtvis bara när du använder dessa program.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av detta fel och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


D3drm.dll-fel

Det finns flera sätt som dessa fel kan visas på din dator. Flera av de vanligaste specifika d3drm DLL-felmeddelandena listas nedan:

 • Filen d3drm.dll saknas
 • D3drm.DLL hittades inte
 • Filen d3drm.dll hittades inte
 • D3drm.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta.

Hur du åtgärdar D3drm.dll fel

Ladda inte ner denna DLL-fil separat från någon "DLL-nedladdningssida." Det finns ett antal utmärkta skäl att ladda ner DLL-filer från dessa webbplatser är en dålig idé. Om du redan har laddat ner den tar du bort den var du än lägger den och fortsätter med dessa steg.

 1. Starta om datorn om du inte har gjort det ännu. D3drm.dll-felet kan vara ett fel och en enkel omstart kan rensa upp det helt.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är att uppgradering till den senaste versionen av DirectX kommer att åtgärda felet "hittades inte".

  Windows 10, 8, 7, Vista, XP, etc. stöds alla av samma DirectX installationspaket. Den installerar alla DirectX-filer som behövs och stöds i den versionen av Windows.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnummer eller bokstav, så se till att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar d3drm.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller din applikations-CD eller DVD. Vanligtvis, om ett spel eller ett annat program använder DirectX, kommer programutvecklarna att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan.

  Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.

 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med programfilerna som fungerar med denna DLL-fil och en ominstallation kan göra tricket.

 5. Återställ d3drm.dll-filen från det senaste DirectX-programvarupaketet. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att lösa felet, försök extrahera filen separat från det nedladdningsbara paketet för DirectX.

 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera detta DirectX-problem att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet på din dator.


Lämna en kommentar