Hur du åtgärdar Dsetup.dll hittades inte eller saknas fel

Till skillnad från många andra DLL-fel som kan ha komplicerade orsaker och korrigeringar orsakas dsetup.dll-problem på ett eller annat sätt av en enstaka fråga - någon form av problem med Microsoft DirectX.

Dsetup.dll-filen är en av många filer som ingår i DirectX-programvarusamlingen. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram visas dsetup.dll-fel vanligtvis bara när du använder dessa program.

Det finns flera olika sätt som dsetup.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att du kan se dsetup.dll-fel.

Dsetup.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom dsetup.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen
Kan inte hitta [PATH] dsetup.dll
Filen dsetup.dll saknas
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: dsetup.dll. Installera [APPLICATION] igen
Det gick inte att hitta dsetup.dll

Felmeddelandet dsetup.dll kan gälla alla program som använder Microsoft DirectX, men det ses oftast i videospel. Du kanske ser detta fel när spelet startas först men det kan också visas efter att ett spel har laddats men precis innan spelet börjar.

Tree of Savior är ett exempel på ett spel som har varit känt för att generera dsetup.dll-fel, men det finns förmodligen andra också.

Felmeddelandet dsetup.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Dsetup.dll fel

Ladda inte ner dsetup.dll från en webbplats för nedladdning av DLL. Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av dsetup.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av dsetup.dll-felet.

 1. Återställ dsetup.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" dsetup.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat dsetup.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa dsetup.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av dsetup.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är att uppgradering till den senaste versionen av DirectX kommer att fixa felet dsetup.dll hittades inte.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnummer eller bokstav, så se till att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

  Samma DirectX-installationsprogram fungerar med alla versioner av Windows inklusive Windows 10, 8, 7, Vista och XP. Det ersätter alla saknade DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar dsetup.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller din applikations-CD eller DVD. Vanligtvis, om ett spel eller ett annat program använder DirectX, kommer programutvecklarna att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan.

  Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.

 4. Installera om programmet som använder dsetup.dll-filen. Om dsetup.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

 5. Om dsetup.dll-felet visas i ett Steam-spel, gå in i spelets installationskatalog och ta bort alla XML-filer i "release" -mappen. Kontrollera därefter integriteten hos spelfilerna.

  Leta också efter två DLL-filer och kopiera dem till "release / patch / DirectX <version> / mappen och öppna sedan spelet från / release / patch / mappen.

 6. Återställ dsetup.dll-filen från det senaste DirectX-paketet. Om ovanstående vanliga felsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt dsetup.dll-fel, försök att extrahera dsetup.dll-filen separat från DirectX-paketet.

 7. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa dsetup.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att dsetup.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 8. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att dsetup.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 9. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till dsetup.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen dsetup.dll saknas" när du spelar ett 3D-spel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

Lämna en kommentar