Hur du åtgärdar D3dx9_39.dll saknas eller hittades inte fel

Filen d3dx9_39.dll är en av många filer som ingår i Microsoft DirectX-programvarusamlingen. Detta innebär att d3dx9_39.dll-problem orsakas på ett eller annat sätt av ett problem med Microsoft DirectX.

Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram visas d3dx9_39.dll-fel vanligtvis bara när du använder dessa program.

Det finns flera sätt som d3dx9_39.dll-fel kan visas på din dator. Några av de vanligaste specifika d3dx9_39.dll-felmeddelandena listas nedan.

 • D3DX9_39.DLL hittades inte
 • D3dx9_39.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta
 • Filen d3dx9_39.dll hittades inte
 • Filen d3dx9_39.dll saknas

Felmeddelandet d3dx9_39.dll kan gälla alla program som använder Microsoft DirectX, men det gäller vanligtvis videospel. D3dx9_39.dll-felet kan ses när programmet eller spelet först startar eller någon gång under den första installationen.

Några vanliga spel som har varit kända för att generera d3dx9_39.dll-fel inkluderar Combat Arms, Evidyon: Project Volucris, League of Legends, Prince of Persia, Warhammer 40,000: Dawn of War och mer.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av d3dx9_39.dll och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar D3dx9_39.dll fel

Ladda inte ner d3dx9_39.dll DLL-filen individuellt från någon "DLL-nedladdningssida". Det finns ett antal olika anledningar till att det aldrig är bra att ladda ner DLL-filer från dessa webbplatser.

Om du redan har hämtat d3dx9_39.dll från en av dessa DLL-nedladdningssidor, tar du bort den från vart du än lägger den och fortsätter med dessa steg.

 1. Starta om datorn om du inte har gjort det ännu. D3dx9_39.dll-felet kan vara ett fel och en enkel omstart kan rensa upp det helt.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor att uppgradering till den senaste versionen av DirectX kommer att fixa felet d3dx9_39.dll hittades inte.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnumret eller bokstaven, så se till att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma. Samma DirectX-installationsprogram fungerar med alla versioner av Windows inklusive Windows 10, 8, 7, Vista, XP och mer. Den ersätter alla saknade filer i DirectX 11, DirectX 10 och DirectX 9.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar d3dx9_39.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller din applikations-CD eller DVD. Vanligtvis, om ett spel eller annat program använder DirectX, kommer programutvecklarna att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan. Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.

  DirectX-programmet du letar efter kan heta dxsetup eller något liknande. Ett snabbt sätt att hitta det är att söka i skivan efter det med ett filsökningsverktyg som Everything.


 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med filerna i programmet som fungerar med d3dx9_39.dll och en ominstallation kan göra tricket.

  Ibland, även efter avinstallation, finns några filer kvar som fortfarande kan orsaka problem som i slutändan visar ett d3dx9_39.dll-felmeddelande. Prova istället ett gratis avinstallationsverktyg så att du kan vara säker på att hela programmet och alla dess relaterade filer raderas innan du installerar om det.

 5. Återställ d3dx9_39.dll-filen från det senaste DirectX-paketet. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt d3dx9_39.dll-fel kan du försöka extrahera d3dx9_39.dll-filen separat från installationspaketet för DirectX.

 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera detta DirectX-problem att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet på din dator.