Hur du åtgärdar Msvcr110.dll saknas eller hittades inte fel

Var noga med att inte förväxla med Msvcp110.dll fel eller fel som inte hittats.

Msvcr110.dll-fel orsakas av situationer som leder till att msvcr110 DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan msvcr110.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som msvcr110.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se msvcr110.dll-fel:

Msvcr110.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom msvcr110.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] msvcr110.dll
Programmet kan inte starta eftersom msvcr110.dll saknas på din dator.
Filen msvcr110.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: msvcr110.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Msvcr110.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med msvcr110.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet msvcr110.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Msvcr110.dll fel

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av msvcr110.dll-felet.

Ladda inte ner msvcr110.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av msvcr110.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

 1. Ladda ner Visual C ++ Redistributable för Visual Studio 2012 Update 4-paketet och kör det. Detta ersätter / återställer msvcr110.dll med den senaste kopian från Microsoft.

  Du får flera nedladdningsalternativ från Microsoft för den här uppdateringen, baserat på den version av Windows du har installerat - x86 (32-bit) eller x64 (64-bit). Se Kör jag en 32- eller 64-bitarsversion av Windows? för hjälp om du inte är säker på vad du ska välja.

  Gör ditt bästa för att slutföra det här steget. Att använda den här uppdateringen är nästan alltid lösningen på msvcr110.dll-fel.

 2. Återställ msvcr110.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" msvcr110.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat msvcr110.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa msvcr110.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av msvcr110.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 3. Installera om programmet som producerar msvcr110.dll-felet. Om msvcr110.dll-felet uppstår när du använder ett visst program kan det hjälpa ominstallera det programmet.

  Om DLL-felet inte åtgärdas genom att ta bort och sedan installera om programmet kan du försöka avinstallera Visual C ++ Redistributable for Visual Studio-paketet som nämns ovan. Installera sedan samma paket igen för att se om felet kvarstår.

 4. Kopiera msvcr110.dll-filen från System32 och klistra in den i SysWOW64 . Det finns en god chans att du redan har DLL-filen i den första mappen, så bara kopiera den till den andra så att både 32-bitars och 64-bitarsprogram kan komma åt den.

  Hela sökvägarna för dessa mappar är C: Windows System32 och C: Windows SysWOW64 . Högerklicka och kopiera den från den första mappen och klistra in den direkt i den andra.

 5. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa msvcr110.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att msvcr110.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 6. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att msvcr110.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 7. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Filen msvcr110.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 8. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken.

  Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka msvcr110.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 9. Reparera din installation av Windows. Om den enskilda msvcr110.dll-felsökningsanvisningen ovan inte lyckas, bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera msvcr110.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga msvcr110.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare, men vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 11. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar msvcr110.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda msvcr110.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 12. Felsök ett maskinvaruproblem om några msvcr110.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar