Hur du åtgärdar Avcodec.dll fel som saknas eller inte hittades

Avcodec.dll-fel orsakas av situationer som leder till att avcodec DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan avcodec.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet avcodec.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Avcodec.dll-fel

Det finns flera olika sätt som avcodec.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se avcodec.dll-fel:

 • Avcodec.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom avcodec.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] avcodec.dll
 • Filen avcodec.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: avcodec.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Avcodec.dll felmeddelanden visas vanligtvis bara när du använder eller installerar vissa program. Programvara från DVDFab, AlienDVR, ThinkSky, DivX och VSO Software är bara några exempel på fall där du kan se ett avcodec.dll-fel.

Sammanhanget med avcodec.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Avcodec.dll fel

Ladda inte ner avcodec.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av avcodec.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av avcodec.dll-felet.

 1. Återställ avcodec.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" avcodec.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat avcodec.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa avcodec.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av avcodec.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Installera om programmet som använder avcodec.dll-filen. Om DLL-felet avcodec.dll inträffar när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra det här steget. Ominstallation av programmet som tillhandahåller avcodec.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 3. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa avcodec.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att avcodec.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att avcodec.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till avcodec.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen avcodec.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Avcodec.dll-filen kan eller inte är relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om avcodec.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 7. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator.

  Avcodec.dll-filen ingår troligen inte i någon av dessa uppdateringar, men en uppdatering från Microsoft kan behövas för att avcodec.dll-filen ska fungera korrekt.

 8. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka avcodec.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 9. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda avcodec.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas, bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

  Återigen, precis som hur Windows Update kan tillhandahålla rätt uppsättning filer för att få avcodec.dll att fungera korrekt, så kan också en reparation av Windows.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera avcodec.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensarprogram kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga avcodec.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 11. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar avcodec.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  Efter installation av Windows, installerar du om programmet som visade avcodec.dll-felet. En ny installation av både Windows och tredjepartsprogramvara borde räcka för att åtgärda detta DLL-fel.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda avcodec.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.

 12. Felsök ett maskinvaruproblem om några avcodec.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar