Hur du åtgärdar Msvbvm50.dll saknas eller hittades inte fel

Msvbvm50.dll-filen är associerad med Microsoft Visual Basic Virtual Machine. Det hjälper 32-bitarsapplikationer att köras på 64-bitars plattformar.

I vissa fall kan msvbvm50.dll-fel indikera ett registerproblem, ett virus- eller skadlig programvaruproblem eller till och med ett maskinvarufel. Det uppstår emellertid oftast från att filen blir korrupt eller raderas.


Hur felet visas

Några av de vanligaste sätten som du kan se msvbvm50.dll-fel inkluderar:

 • Msvbvm50.dll hittades inte.
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom msvbvm50.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] msvbvm50.dll.
 • Filen msvbvm50.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: msvbvm50.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Msvbvm50.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med msvbvm50.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet msvbvm50.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.

Hur du åtgärdar Msvbvm50.dll fel

Ladda inte ner msvbvm50.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av msvbvm50.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av msvbvm50.dll-felet.

 1. Återställ msvbvm50.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" msvbvm50.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat msvbvm50.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa msvbvm50.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av msvbvm50.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du raderade den.

 2. Installera om programmet som använder filen msvbvm50.dll. Om msvbvm50.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller msvbvm50.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 3. Ladda ner msvbvm50.dll från Microsoft om det inte gör något om du installerar om programmet. När du har laddat ner msvbvm50.exe dubbelklickar du eller dubbelklickar du på EXE-filen för att installera msvbvm50.dll-filen på rätt plats.

  Men om det inte fungerar eller om du behöver placera DLL-filen i en viss mapp som en applikations mapp, använd en gratis filhämtare för att extrahera innehållet i EXE-filen.

  Det bör finnas 11 filer extraherade från msvbvm50.exe. De flesta av dem är DLL-filer men du letar efter den som heter MSVBVM50.DLL.

  Det är alltid bäst att hämta det från den ursprungliga källan, som i detta fall är Microsoft. Ladda inte ner msvbvm50.dll-filen från någon annan webbplats.

 4. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa msvbvm50.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att msvbvm50.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.

 5. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att msvbvm50.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till msvbvm50.dll. Om du till exempel ser ett fel på msvbvm50.dll när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om msvbvm50.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 8. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av msvbvm50.dll-filen. I vissa versioner av Windows tillhandahålls denna DLL-fil av Microsoft, så verktyget System File Checker bör återställa den.

 9. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Filen msvbvm50.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 10. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka msvbvm50.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 11. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda msvbvm50.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas, bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 12. Använd en gratis registerrensare för att reparera msvbvm50.dll-relaterade problem i Windows-registret. Ett gratis registerrensarprogram kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga msvbvm50.dll registerposter som kan leda till DLL-felet.

 13. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar msvbvm50.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Gör bästa möjliga försök att åtgärda msvbvm50.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 14. Felsök ett maskinvaruproblem om några msvbvm50.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar