Hur du åtgärdar Msvcrt.dll saknas eller hittades inte fel

Msvcrt.dll-fel orsakas av situationer som leder till att msvcrt DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan msvcrt.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet msvcrt.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Msvcrt.dll-fel

Det finns flera olika sätt som msvcrt.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se msvcrt.dll-fel:

 • Msvcrt.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom msvcrt.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] msvcrt.dll
 • Procedurens ingångspunkt kunde inte lokaliseras i det dynamiska länkbiblioteket msvcrt.dll.
 • Filen msvcrt.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: msvcrt.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Msvcrt.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med msvcrt.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Msvcrt.dll fel

Ladda inte ner msvcrt.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av msvcrt.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av msvcrt.dll-felet.

 1. Återställ msvcrt.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" msvcrt.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat msvcrt.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa msvcrt.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av msvcrt.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Ladda ner och installera Visual C ++ Redistributable för Visual Studio från Microsofts webbplats. Detta bör ersätta DLL-filen om du saknar den.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller msvcrt.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 3. Installera om programmet som använder msvcrt.dll-filen. Om msvcrt.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program, och nedladdningen i steg 2 fixade inte msvcrt.dll-felet, bör ominstallering av programmet ersätta filen.

 4. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Filen msvcrt.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 5. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa msvcrt.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att msvcrt.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 6. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av msvcrt.dll-filen. Denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft i de flesta versioner av Windows, så System File Checker-verktyget bör återställa den.

 7. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att msvcrt.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 8. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till msvcrt.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen msvcrt.dll saknas" när du spelar ett 3D-spel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Filen msvcrt.dll kanske eller inte är relaterad till grafikkort - detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 9. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om msvcrt.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 10. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka msvcrt.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 11. Reparera din installation av Windows. Om enskilda msvcrt.dll-felsökningsråd ovan inte lyckas bör en Windows-reparations- eller reparationsinstallationsåterställning återställa alla Windows DLL-filer till sina fungerande versioner.

 12. Använd en gratis registerrensare för att reparera msvcrt.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensarprogram kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga msvcrt.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare, eftersom bara riktigt specifika problem kan lösas med en. Läs våra vanliga frågor om registerrensare för mer om hur de fungerar och vilka situationer som kan kräva en sådan.

 13. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar msvcrt.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda msvcrt.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 14. Felsök ett maskinvaruproblem om några msvcrt.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar