Hur du åtgärdar Mfc110.dll saknas eller hittades inte fel

Mfc110.dll-fel orsakas när mfc110 DLL-filen tas bort eller skadas. Mfc110.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar program när Windows startar eller stängs av eller under en Windows-installation. I vissa fall indikerar mfc110.dll-fel ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller ett maskinvarufel.

Var försiktig så att du inte förväxlar med Msvcr110.dll fel som saknas eller inte hittats.


Hur du känner igen mfc110.dll-fel

Det finns flera sätt som mfc110.dll-fel visas på din dator. Här är några vanliga mfc110.dll-fel:

 • Mfc110.dll hittades inte.
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom mfc110.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] mfc110.dll.
 • Filen mfc110.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: mfc110.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Sammanhanget med mfc110.dll-felet är en viktig information som hjälper till att lösa problemet. Felmeddelandet mfc110.dll kan gälla alla program eller system som använder filen i vilket Microsoft-operativsystem som helst, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.

Hur du åtgärdar Mfc110.dll fel

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av mfc110.dll-felet.

Ladda inte ner mfc110.dll från en nedladdningswebbplats för DLL. Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av mfc110.dll, skaffa den från den ursprungliga, legitima källan.

 1. Ladda ner Visual C ++ Redistributable för Visual Studio 2012 Update 4-paketet och kör det. Detta kommer att ersätta eller återställa mfc110.dll med den senaste kopian från Microsoft. Att använda den här uppdateringen är nästan alltid lösningen på mfc110.dll-fel.

  Det finns flera nedladdningsalternativ från Microsoft för den här uppdateringen, baserat på den version av Windows du har installerat - x86 (32-bit) eller x64 (64-bit).

 2. Återställ mfc110.dll från papperskorgen. Ibland saknas en mfc110.dll-fil; det kan ha tagits bort av misstag. Om du misstänker att mfc110.dll-filen raderades men du tömde papperskorgen, återställ mfc110.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställ en borttagen kopia av mfc110.dll med ett filåterställningsprogram endast om du raderade filen och den fungerade ordentligt innan den raderades.

 3. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa mfc110.dll-fel är relaterade till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på datorn som skadade DLL-filen. Det är möjligt att mfc110.dll-felet är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att mfc110.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 5. Installera om programmet som producerade mfc110.dll-felet. Om mfc110.dll-felet uppstår när du använder ett visst program, installerar du om det programmet.

  Använd ett gratis avinstallationsprogram för att ta bort programmet för att vara säker på att alla rester av programvaran tas bort innan du installerar om den. Dessa program säkerställer att ingenting är kvar från avinstallationen som kan orsaka andra DLL-problem.

 6. Installera tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar de Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Filen mfc110.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 7. Testa PC-minnet och testa hårddisken. Datorminnet och hårddisken är de mest troliga komponenterna som kan orsaka mfc110.dll-fel eftersom dessa komponenter misslyckas. Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 8. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda mfc110.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas, gör en startreparation eller reparationsinstallation för att återställa Windows DLL-filer till fungerande versioner.

 9. Använd en gratis registerrensare för att reparera mfc110.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare tar bort ogiltiga mfc110.dll registerposter som orsakar DLL-fel.

  Detta är ett sista utvägförsök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 10. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar mfc110.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  Informationen på din hårddisk raderas under en ren installation. Gör bästa möjliga försök att åtgärda mfc110.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 11. Felsök ett maskinvaruproblem om några mfc110.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan DLL-problemet bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar