Hur du tar bort ditt eBay-konto snabbt och enkelt

Så användbart som eBay kan vara för att rensa allt i ditt hem du inte längre behöver eller plocka upp fynd av andra människors oönskade objekt på internet, du behöver inte lämna ditt konto öppet om du inte använder det. Att stänga ditt eBay-konto kan kräva att du hoppar genom några ringar, men det är helt smärtfritt om du följer dessa steg.

Det finns dock några saker att tänka på först.


Vad händer när jag tar bort mitt eBay-konto?

Att ta bort ditt eBay-konto kan inte hända omedelbart när du börjar processen, men det är ett permanent steg om du följer igenom det. Du kommer inte längre att kunna köpa eller sälja på webbplatsen, du kommer att förlora all din feedback och du kommer att förlora din inköps- och försäljningshistorik - användbar information om du glömmer när eller var du köpte något, eller från vem .

Hur man tar bort eBay-konto

Du kan inaktivera ditt eBay-säljarkonto genom att ta bort dina automatiska betalningsalternativ och avbryta alla aktiva eBay-prenumerationer du har, men om du är glad att slänga hela din kontohistorik och allt med det, så här tar du bort ditt eBay-konto så att du kan börja nytt eller aldrig komma tillbaka igen.

Innan du börjar stänga kontot måste du se till att allt är i ordning. se till att dessa saker först:

 • Du har inga utestående saldon med köpare, säljare eller själva webbplatsen. Alla avgifter måste betalas och ditt saldo måste vara noll innan du kan stänga ditt konto.

 • Du får inte ha några olösta avstängningar eller begränsningar.

 • Du kan inte bjuda aktivt på några föremål. Om du gör det, antingen avbryt buden eller vänta tills auktionen avslutas innan du raderar ditt eBay-konto.

Om du markerar alla dessa rutor är du redo att radera ditt eBay-konto. Det finns några steg att följa, men de är inte komplicerade.

 1. Gå till eBay-hemsidan och logga in på ditt konto.

 2. Gå till Mitt eBay, välj sedan konto fliken.

 3. Välj Stäng mitt konto länk från höger sida.

 4. Du kommer sedan till en hjälpsida som gör sitt bästa för att avskräcka dig från att följa igenom med din radering. Fortsätt dock instruktionerna nedan om du inte vill ta bort ditt konto.

  Om något har stört dig om eBay eller ditt konto kan det vara värt att titta igenom skiljeförfaranden.

 5. Enligt Stänga ditt eBay-konto rubrik, läs igenom stegen för att se till att du uppfyller kraven. När du är klar väljer du det blå skicka en begäran om att stänga ditt konto text.

 6. Du blir sedan ombedd att bekräfta varför det är du vill stänga ditt konto. Använd rullgardinsmenyn för att välja din anledning och välj en mer detaljerad anledning om du uppmanas till det.

 7. Välj det blå Fortsätta knapp.

 8. eBay erbjuder dig lite hjälp för att försöka lindra problemet utan att stänga ditt konto. Om du är bestämd, håll dig till dina vapen och välj Nej, snälla stäng mitt konto på rullgardinsmenyn och välj sedan Fortsätta igen.

 9. Läs igenom informationen om hur du stänger ditt konto på den sista sidan. När du är klar markerar du rutan för att bekräfta att du har läst allt och välj Fortsätta en sista gång.

Din begäran om stängning av konto skickas sedan till eBay. Du bör få en bekräftelse via e-post inom 24 timmar för att bekräfta mottagandet. Om du inte har använt kontot under de senaste 60 dagarna för köp eller försäljning kommer kontot att stängas inom 30 dagar. Om du har använt kontot mer nyligen förblir det öppet i 60 dagar.

Du kan ändra dig när som helst under den giltiga perioden, men när tiden är slut kommer kontot att raderas. Vid den tiden, om du vill börja använda eBay igen, måste du skapa ett nytt konto.