Hur man hanterar en trasig iPhone-hemknapp

Med tanke på att det är den enda knappen på framsidan av de flesta iPhones är det ingen överraskning att hemknappen är ganska viktig. De flesta av oss inser förmodligen inte hur ofta vi trycker på den. Mellan att återvända till startskärmen, avsluta appar, snabbt växla mellan appar och andra uppgifter använder vi det hela tiden. Men vad händer om din hemknapp går sönder eller redan är trasig?

Den perfekta lösningen är att reparera knappen och återställa din iPhone till perfekt funktionsdugligt läge, men det finns också en lösning som gör att du kan ersätta hårdvara med programvara.

Apple

IPhone X och nyare modeller har inte en hemknapp alls. Lär dig hur du utför vanliga uppgifter på de modellerna i iPhone X Home Button Basics.


Om din hemknapp är helt icke-funktionell

Om din Hem-knapp redan är helt trasig kanske du inte kommer till din Inställningar-app (du kan till exempel fastna i en annan app). Om så är fallet har du tur.

Det finns ett antal tillgänglighetsfunktioner som kan aktiveras med en dator när din iPhone synkroniseras med iTunes, men AssistiveTouch är inte en av dem. Att använda det kräver att komma in i appen Inställningar. Om din Hem-knapp redan är helt funktionell bör du hoppa till reparationsavsnittet i slutet av den här artikeln.

Medan den här artikeln hänvisar till iPhone gäller dessa tips för alla iOS-enheter, inklusive iPod touch och iPad.

AssistiveTouch på iPhone

Om din hemknapp är trasig eller går sönder finns det en inbyggd funktion i iOS som kan hjälpa: AssistiveTouch. Apple lade inte den funktionen där som en lösning på trasiga knappar. Den är faktiskt utformad för att göra iPhone tillgänglig för personer som kan ha problem med att trycka på den fysiska hemknappen på grund av funktionshinder.

AssistiveTouch fungerar genom att lägga till en virtuell hemknapp på din iPhones skärm som är överlagrad på varje app och skärm i hela din telefon. Med hjälp av AssistiveTouch behöver du inte klicka på hemknappen - allt som kräver hemknappen kan göras genom att trycka på knappen på skärmen.


Så här ställer du in och använder AssistiveTouch på iPhone

För att lära dig hur du aktiverar AssistiveTouch och hur du konfigurerar och använder det, läs våra steg-för-steg-instruktioner i Hur man använder AssistiveTouch på din iPhone.


Reparation av iPhone-hemknapp: AppleCare

Om din hemknapp går sönder eller trasig är AssistiveTouch en bra tillfällig åtgärd, men du vill förmodligen inte fastna med en icke-funktionell hemknapp för gott. Du måste fixa knappen.

Innan du bestämmer var du ska fixa det ska du kontrollera om din iPhone fortfarande är under garanti. Om så är fallet, antingen på grund av den ursprungliga garantin eller på grund av att du köpte en utökad AppleCare-garanti, ta din telefon till en Apple Store. Där får du en expertreparation som bibehåller din garantitäckning. Om din telefon är under garanti och du får den reparerad någon annanstans kan du tappa bort garantin.

Reparation av iPhone-hemknapp: Tredjeparter

Om din telefon inte omfattas av garantin, och särskilt om du planerar att uppgradera till en ny modell snart, är det inte avgörande att få din hemknapp fixad i Apple Store. I så fall kan du överväga att fixa det av en oberoende verkstad. Det finns många företag som erbjuder iPhone-reparation, och inte alla är skickliga eller tillförlitliga, så se till att göra lite forskning innan du väljer en.

Lämna en kommentar