Hur man använder Venmo för att enkelt skicka och ta emot pengar

Så du vet allt om Venmo och är redo att börja använda den? Bra, vi har stegen och tipsen för att komma igång.


Registrering och inloggning för Venmo

För det första måste du ladda ner appen för antingen iOS eller Android (Windows-enheter stöder inte Venmo). I appen väljer du ett sätt att skapa ett konto via Facebook eller använda en e-postadress. Du måste verifiera ett mobilnummer genom att ange koden de skickar till dig, och då är du redo att skapa ett konto.

Ditt konto kommer att innehålla ett foto, vilket är viktigt eftersom det gör det möjligt för människor att snabbt verifiera att det är du som de vill betala

Du väljer också ett användarnamn, vilket krävs för att vara unikt och tillåter andra användare att söka efter dig för att begära eller skicka pengar. Appen kommer att fråga om du vill länka till Facebook (om du inte redan har registrerat dig via Facebook) och sedan fråga om du vill synkronisera dina telefonkontakter för att hitta Venmo-användare som du redan känner till.

Justera Venmo säkerhetsinställningar

När du har skapat din profil kommer Venmo att gå igenom säkerhetsalternativen. Standardinställningen för appen är Offentlig, vilket innebär att alla som använder appen kan se dina aktiviteter. Du kan ändra det genom att gå till Inställningar> Sekretess om du hellre inte vill att din delade flik ska sändas till cyberspace och kommenteras av andra användare. Själva betalningsbeloppet visas inte, men informationen Till / Från och eventuella kommentarer kommer att visas offentligt om du inte uppdaterar dina inställningar.

Dina andra säkerhetsalternativ är Vänner, där bara personer du känner i appen ser dina transaktioner, eller Privat, som endast visar betalaren / betalningsmottagaren. Om du och en vän har olika sekretessinställningar kommer Venmo att vara standardinställningen som är mer begränsad mellan de två personerna som är inblandade i transaktionen.

För ytterligare säkerhet kan du använda Inställningar för att kräva Touch ID eller lösenord för att öppna Venmo.


Lägga till ett betalningsalternativ till Venmo

För att vara redo att använda Venmo måste du lägga till ett betalningsalternativ genom att länka till ett bankkonto eller lägga till ett kredit- eller bankkort. Att betala med ditt Venmo-saldo, via ditt bankkonto eller använda ett bankkort är gratis; att använda ett kreditkort medför en avgift på 3%.

Om du väljer att länka ditt bankkonto kan du antingen verifiera direkt genom att ange ditt bankinloggning och lösenord till det säkra Venmo-systemet. Om du hellre inte vill ange din bankinloggning kan du vänta några dagar på att Venmo gör mikroöverföringar för att validera ditt konto.


Venmo-gränser

Innan du verifierar din identitet med Venmo genom att lägga till de fyra sista siffrorna i ditt SSN, ditt postnummer och ditt födelsedatum till ditt Venmo-konto kommer du att ha en veckovisa gräns på 299 $. När din identitet har verifierats gäller följande gränser.

  • Alla transaktioner tillsammans (skicka medel, auktoriserade handelsbetalningar och Venmo Mastercard®-inköp kombinerat): $ 4,999.99 veckovis rullande gräns
  • Skicka medel (betalningar till och accepterade förfrågningar från andra Venmo-användare): $ 2,999.99 XNUMX rullande gräns per vecka
  • Auktoriserade säljarbetalningar (betalningar för varor eller tjänster via mobilwebbplatser eller appar godkända av Venmo): $ 2,000 per köp, 30 transaktioner per dag

Venmo Mastercard har specifika gränser på $ 3,000 per köp, en $ 500 veckovis rullande gräns för omladdningar och en $ 400 daglig gräns för bankomat, över diskuttag och återbetalning med köptransaktioner.

Alla gränser är föremål för periodisk granskning och kan ändras av Venmo.

Skicka eller begära en Venmo-betalning

När du är redo att skicka eller begära pengar kan du Sök efter människor för att hitta din vän för transaktionen. Sökfunktionen fungerar för användarnamn (börjar med @) eller för för- och efternamn.

När du hittar rätt person kan du ange en beskrivning av transaktionen och sedan antingen Betala or Begäran.

Standardalternativet är att använda alla saldon som du har på ditt Venmo-konto först. Om du inte har tillräckligt med Venmo-medel kan du välja om du vill använda ditt bankkonto eller ett kort.

Om du ska ge Venmo ett försök, se till att kolla in våra inlägg om att avbryta en Venmo-betalning och lägga till pengar till ditt Venmo-konto.

Lämna en kommentar