EPM-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med EPM-filtillägget är en krypterad bärbar mediefil. Till skillnad från andra mediefilformat som MP3, WAV, MP4, etc., kan filer i detta format inte öppnas med någon multimediaspelare.

EPM kan istället hänvisa till Encryption Policy Manager, som är ett krypteringsklientprogram som används med Check Point-säkerhetsprogramvara för kryptering av bärbara flyttbara medielagringsenheter som flash-enheter, CD-skivor och DVD-skivor etc.

EPM är också en förkortning för Oracle Enterprise Performance Management och den koncentrationsenhet som kallas ekvivalenter per miljon, men ingen har något att göra med EPM-filformatet.


Hur man öppnar en EPM-fil

EPM-filer är krypterade mediefiler, vilket innebär att du måste använda ett visst program för att spela upp den video- eller ljudfil du kan ha. Tyvärr har vi ingen information om hur vi gör det.

Vissa EPM-filer kan vara behållare för andra filer, som liknar ZIP-formatet. Om det är vad din fil är, bör du kunna extrahera innehållet med ett filuppackningsverktyg som 7-Zip.

Om du till exempel använder 7-Zip, högerklickar du bara eller trycker och håller ned EPM-filen och väljer sedan alternativet som säger 7-Zip > Öppna arkivet. Du kommer då att kunna se innehållet lagrat inuti och kopiera ut de filer du vill ha, eller extrahera allt på en gång.

Endpoint Media Encryption Software Blade öppnar filer som är associerade med Check Points Krypteringspolicyhanterare.

Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppet kan du ändra vilket program som öppnar EPM-filer som standard i Windows.

Hur man konverterar en EPM-fil

Om du lyckas få en MP3 från EPM-filen kan du använda en gratis ljudomvandlare för att konvertera den till något annat ljudformat som WAV.

Detsamma gäller för krypterade videor som lagras som EPM-filer - en gratis videokonverterare kan konvertera MP4 och andra liknande format.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om du fortfarande inte kan öppna filen kanske du läser fel filtillägget. Vissa filer har liknande filtillägg trots att de inte öppnas med samma program.

Några exempel på detta inkluderar EMP-, EAP-, PEM-, EPS-, EPC-, RPM-, CEP-, EPRT- och EPUB-filer.


Lämna en kommentar