Hur man använder Apple TV Remote App

Apple TV ger en port till oändligt strömmande innehåll, filmer, musik, foton och andra medier, men den levereras med en fjärrkontroll som är snygg, liten och mycket lätt att förlora. Som ett alternativ för säkerhetskopiering kan Apple TV-ägare ladda ner gratis Apple TV Remote App för att se till att de aldrig är utan en fjärrkontroll när de behöver en.

Apple TV Remote App måste kopplas ihop med din Apple TV, vilket kräver Apple TV Remote. Så det är en bra idé att ladda ner appen och para ihop den med din Apple TV innan fjärrkontrollen går vilse eller tar slut på batteri.

Om du använder iOS 12 eller senare läggs Apple TV Remote till i Control Center. Denna version fungerar med Apple TV 4: e generationen eller Apple TV 4K. Om du hänger på en äldre enhet (Apple TV eller iPhone) kan du ladda ner Remote App i App Store gratis och manuellt lägga till din enhet.

Lifewire / Andrea Hickey


Förberedelser för att använda Apple TV Remote App

Innan du parar ihop din Apple TV med fjärrappen, se till att både din Apple TV och din mobila enhet kör den senaste versionen av respektive programvara.

Du kan ställa in din Apple TV för att automatiskt installera nya uppdateringar när de blir tillgängliga. För Apple TV går 4K eller fjärde generationen till inställningar > Systemet > Programuppdateringar och sätt på Uppdatera automatiskt. För att uppdatera programvaran automatiskt på Apple TV 2: a eller 3: e generationen, gå till inställningar > Allmänt > Programuppdatering och sätt på Uppdatera automatiskt.

Använda Apple TV-appen med iPhone, iPad eller iPod Touch

Du kan ladda ner Apple TV Remote App från App Store på din iPhone, iPad eller iPod touch. Då är du redo att ställa in din Apple TV för att fungera med din enhet.

 1. Se till att både din Apple TV och din enhet som använder Remote-appen är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.

 2. Använd Apple TV Remote för att slå på din Apple TV.

 3. Öppna Remote App på din enhet och välj sedan Lägg till Apple TV.

 4. Tryck på namnet på Apple TV som du vill lägga till i din fjärrapp. Apple TV-apparater i ditt nätverk kommer att visas med namn, vilket tilldelades vid installationen. Vi rekommenderar att du namnger Apple TV-apparater baserat på deras plats i ditt hem, till exempel Familjerum eller Sovrum, för att underlätta när du använder fjärrappen.

 5. Din Apple TV visar nu en fyrsiffrig kod på din TV, som du kommer in på skärmen som automatiskt visas på din iPhone, iPad eller iPod touch.


Använda Apple TV Remote App

Nu när din Apple TV är ihopkopplad med din mobila enhet är du redo att använda fjärrappen för att kontrollera åtkomst till ditt Apple TV-innehåll.

 1. Starta Remote App.

 2. Välj Apple TV som du vill styra från iTunes Remote skärm.

 3. Använd din pekskärm för att navigera till något innehåll och använd Meny och Play / Pause för att spela upp den.

  Välj ? (frågetecken) -ikonen längst upp till höger för hjälp med navigeringsskärmen.

 4. Välja Klar i det övre högra hörnet för att komma åt Mer menyn och navigera till ditt iTunes-innehåll.

 5. i Mer -menyn kan du välja från genvägar längst ner för att komma åt din Spellistor, artister, album eller återvänd till kontroll appens pekskärm.

Använda det svarta kontroll skärmen är i princip densamma som att använda de senaste Apple TV-fjärrkontrollerna som levereras med 4K-versionen. Remote App är en uppgradering från äldre Apple TV-fjärrkontroller, vilket möjliggör snabbare rullning och enklare navigering.


Fördelar med Apple TV Remote App

Fjärrkontrollen som levereras med en Apple TV är, som de flesta Apple-produkter är, snygg och attraktiv. Det är också mycket benäget att glida mellan soffkuddar eller förläggas på grund av sin lilla storlek. Att ha fjärrappen på minst en Apple-enhet betyder att när din vanliga fjärrkontroll saknas har du fortfarande ett sätt att använda din Apple TV.

Äldre Apple TV-fjärrkontroller använder små knappbatterier, som enkelt kan bytas ut men inte något som de flesta har till hands. En död fjärrkontroll betyder ingen Apple TV, så ägare av äldre versioner kan verkligen dra nytta av appen. Fjärrappen kräver inte synlighetssynlighet för din Apple TV-låda, som äldre Apple TV-fjärrkontroller behöver. Det här är bra om dina media lagras i ett skåp eller bakom din TV. Det är också super praktiskt för föräldrar att kunna pausa eller starta en show för sina barn från ett annat rum.

Remote App har ytterligare en enorm fördel jämfört med fjärrkontrollerna som följer med din Apple TV: När du behöver skriva in text har appen ett tangentbord. Inget mer bläddrar över för att välja bokstäver en i taget när du försöker logga in på en streamingapp!

Lämna en kommentar