Hur man använder en CD för att återställa Mac-firmware

Återställningsprocessen för CD-firmware gäller vissa äldre Intel-baserade Mac-datorer utrustade med inbyggda CD / DVD-enheter.

Återställning av Mac-firmware är processen för att återställa din Macs interna firmware till ett känt bra tillstånd. Detta är en grundläggande metod för att fixa en uppdatering som har problem, blir skadad eller inte kan slutföras.

Apple levererar uppdateringar då och då, och även om få människor har problem med att installera dem, uppstår ibland problem. De vanligaste problemen är ett strömavbrott under installationsprocessen eller att stänga av din Mac under installationen.

Många Intel Mac-datorer som innehåller en inbyggd CD / DVD-enhet kan återställa korrupt firmware till ett känt gott tillstånd genom att använda en Firmware Restoration CD som finns tillgänglig från Apple. Apple levererar firmware som nedladdning. Du levererar CD: n.


Skaffa din Macs modellidentifierare

Det finns sex olika firmwareåterställningsfiler som täcker olika Mac-modeller. Innan du kan använda den nedladdningsbara filen måste du kopiera den till en CD eller DVD. Sedan, om något går fel under en uppdatering, startar du om din Mac från Firmware Restoration CD, och din Mac ersätter den korrupta firmware med den kända bra versionen.

För att matcha din Mac med rätt fil måste du känna till din Macs modellidentifierare, som du kan hitta genom att utföra följande steg.

 1. Välj från Apple-menyn Om den här datorn.
 2. Klicka på Mer information knapp.
 3. Om du använder OS X Lion eller senare klickar du på Systemrapport för att öppna fönstret Systeminformation. Om du använder en tidigare version av OS X är den redan öppen just nu.
 4. I vänstra rutan välj hårdvara.
 5. Leta reda på Modellidentifierare nära toppen av den högra rutan under Hårdvaruöversikt.
 6. Skriv ner modellidentifieraren och använd den för att hitta rätt firmwareåterställningsfil för din Mac.

Vilken Mac-firmwareåterställningsfil ska du ladda ner?

Välj rätt nedladdning av firmware beroende på vilken modellidentifierare du spelade in:

 • Återställning av fast programvara 1.9: Används med modellidentifierare MacPro5,1
 • Återställning av fast programvara 1.8: Används med modellidentifierare MacPro4,1, Xserve3,1
 • Återställning av fast programvara 1.7: Används med modellidentifierare iMac4,1, iMac4,2, MacMini1,1, MacBook1,1: MacBookPro1,1, MacBookPro1,2, MacBookPro3,1
 • Återställning av fast programvara 1.6: Används med modellidentifierare Xserve2,1, MacBook3,1, iMac7,1
 • Återställning av fast programvara 1.5: Används med modellidentifierare MacPro3,1
 • Återställning av fast programvara 1.4: Används med modellidentifierare iMac5,1, iMac5,2, iMac6,1, MacBook2,1, MacBookPro2,1, MacBookPro2,2, MacPro1,1, MacPro2,1, Xserve1,1

Om du inte ser ditt Mac-modellnummer i den här listan kan du ha en Intel Mac som inte tillåter återställning av firmware via CD. Nyare Intel Mac-datorer använder inte en restaurerings-CD.


Skapa Firmware Restoration CD

Innan du kan återställa din Macs fasta programvara till sitt ursprungliga tillstånd måste du först skapa en firmware-återställnings-CD. Följande steg tar dig igenom processen.

 1. Hämta lämplig Återställning av fast programvara versionen.

 2. Starta skiv~~POS=TRUNC beläget i tillämpningar > Utilities.

 3. Klicka på Bränna i Diskverktygs verktygsfält eller välj Bränna från Bilder meny.

 4. Navigera till Firmware Restoration-filen på din Mac. Det är vanligtvis i nedladdningar mapp. Välj filen och klicka sedan på Bränna knapp.

 5. Sätt i en tom CD eller DVD. En CD är tillräckligt stor för att hålla data, så det är inte nödvändigt att använda en DVD.

 6. När du har satt in CD: n klickar du på Bränna för att skapa Firmware Restoration CD.


Använda Firmware Restoration CD

Innan du påbörjar restaureringen, se till att din Mac drivs från ett nätuttag. Försök inte att återställa firmware på en bärbar dator när den körs under batteriström.

 1. Om din Mac är påslagen stänger du av den.

 2. Tryck och håll ner Kraft -knappen på din Mac tills antingen sömnlampan blinkar tre gånger snabbt, sedan tre gånger långsamt, sedan tre gånger snabbt (för Mac-datorer med viloljus), eller om du hör tre snabba toner, sedan tre långsamma toner och sedan tre snabba toner (för Mac-datorer) utan sömnljus).

 3. Håll fortfarande på strömbrytaren och sätt i Firmware-återställnings-CD in i Mac: s optiska enhet. Om du har en optisk enhet som fyller på en bricka, tryck försiktigt ned facket efter att du har satt i CD-skivan.

 4. Släpp Kraft knapp. En lång ton indikerar att restaureringsprocessen har börjat. Efter en kort fördröjning ser du en förloppsindikator.

Avbryt inte processen, koppla bort strömmen, använd musen eller tangentbordet, eller stäng av eller starta om din Mac under återställningsprocessen. När uppdateringen är klar startar din Mac automatiskt om.

Återställning av fast programvara på nyare Mac-datorer

När Apple tog bort CD- / DVD-enheten från Mac-modeller insåg företaget att det behövdes en alternativ metod för att återställa från en korrupt firmwareinstallation. Apple kunde ha tillhandahållit återställningssystemet för fast programvara på en startbar USB-flashenhet, men istället rullade den återställningsprocessen för firmware till den dolda Recovery HD-partitionen som ingår i alla nyare Mac-datorer.

Lämna en kommentar