Hur man köper, säljer och använder Steam-handelskort

Steam Trading Cards är virtuella handelskort som du kan tjäna gratis genom att spela vissa spel via Steam-plattformen. Varje kort har unikt konstverk som tillhandahålls av utvecklaren av det associerade spelet. Du kan sälja dessa kort på Steam Community Market, byta dem med dina vänner och skapa dem till märken som du sedan kan visa på din Steam Community-profil.

Sök i Steam-butiken efter spel som innehåller Steam Trading Cards-taggen för att hitta spel som kan ge dig Steam-kort. Vissa gratisspel erbjuder till och med dem, men bara om du har spenderat pengar på köp i spelet.


Vad är poängen med Steam Trading Cards?

Steam-handelskort har två huvudsyften. Du kan sälja dem för Steam Wallet-kontanter, som du sedan kan använda för att köpa olika artiklar i spelet på Steam Community Marketplace och spel i den vanliga Steam Store. Om du får en komplett uppsättning kort för ett visst spel kan du också skapa dem tillsammans för att få belöningar.

Hur får jag Steam-handelskort

Det finns några sätt att få Steam-kort, men det enda sättet att få dem gratis är att spela spel på Steam. När ett spel innehåller Steam Card-stöd tjänar du dem bara genom att spela spelet. Varje spel har ett förinställt antal kort i sin fulla uppsättning, och när du spelar spelet kan du vinna ungefär hälften av dessa kort.

Du kan också få Steam-kort genom att handla med vänner och främlingar, köpa dem på Steam Community Marketplace och öppna booster-paket.

Så här får du Steam-kort gratis:

 1. Öppen Ånga.

 2. Flytta musen över ditt användarnamn och klicka Märken.

 3. Leta reda på ett spel som fortfarande kan släppa kort och klicka SPELA.

  Spel som inkluderar Steam-handelskort kan ge ett visst antal kort. Om ett spel inte längre kan göra det kommer det att sägas att det finns noll kort kvar.

 4. Spela spelet.

  Du behöver inte spela ett spel för att tjäna kort. Om du startar spelet och låter det gå, kommer det att samla kort så länge det förblir öppet. Du kan till och med minimera spelet och göra något annat, och spelet fortsätter att tjäna kort tills det inte finns några kvar.

 5. När du tjänar ett kort kommer kuvertikonen uppe till höger i Steam-fönstret att bli grönt. Klicka på grönt kuvert ikon för att se vad du tjänade.

 6. Klicka på kortet för att se mer information om det.

 7. Nu när du har kortet kan du klicka förvandlas till ädelstenar, Klicka säljaeller spara den för senare.

 8. Många Steam-spel har Steam Trading Cards-funktionen, så fortsätt spela dina spel för att tjäna ännu fler kort.


Hur man säljer ångkort

När du har några Steam-handelskort i ditt lager är det dags att bestämma vad du ska göra med dem. Du kan sälja dem, handla dem eller hålla kvar dem för senare. Den enda användningen av Steam-kort utanför att sälja dem är att skapa dem till märken, så om du inte är intresserad av att göra det för ett visst spel är det bästa att sälja dem.

Att sälja ångkort tjänar dig pengar som går till din Steam-plånbok, och du kan använda dessa medel för att köpa nya ångkort för att fylla i ett märke eller spara för dyrare köp som spel i spelet eller hela spel på ångbutiken.

Så här säljer du Steam-kort:

 1. Öppna din Steam-inventering genom att klicka på din Användarnamn > lager.

 2. Klicka på en Steam-handelskort som du vill sälja.

 3. Klicka Sälja.

 4. Ange den summa pengar du vill ha för kortet, markera rutan för att ange att du godkänner Steam Subscriber Agreement och klicka sedan på Okej, lägg den till salu.

 5. Klicka OK.

 6. Klicka OK.

 7. Om du använder e-post för Steam Guard öppnar du din e-post, letar efter ett e-postmeddelande från Steam och klickar på den medföljande länken.

  Om du använder Steam Guard-appen trycker du på (tre vertikala linjer) och tryck sedan lätt på bekräftelser.

 8. Tryck på rutan bredvid kortet du sätter ut till salu och tryck sedan på Bekräfta valt.

 9. Ditt kort kommer sedan att visas på Steam Market. När den säljs får du ett e-postmeddelande.


Vad är Steam Pärlor?

Om du någonsin har sålt ett Steam-handelskort eller till och med tittat på ett i ditt lager så har du förmodligen lagt märke till alternativet som gör att du kan göra Steam-kort till ädelstenar.

Steam-ädelstenar är en relikvie av Steam-semesterförsäljningen som ägde rum 2014, men de är fortfarande relevanta. Metoderna för att tjäna dem som var tillgängliga under den försäljningen finns inte längre, men du kan förvandla kort och andra Steam-inventeringsartiklar till ädelstenar.

Pärlor har två syften. Om du samlar in 1,000 pärlor kan du packa dem i en säck och sedan sälja den på Steam Marketplace. Du kan också använda dem för att skapa boosterpaket.

Eftersom ädelstenar kan säljas eller förvandlas till boosterpaket, och vissa Steam-inventeringsartiklar är värda så lite, är att förvandla dina värdelösa inventeringsartiklar till ädelstenar ett giltigt sätt att få lite extra pengar eller Steam Card-boosterpaket så småningom.

Så här gör du om ett Steam-kort eller något annat i ditt Steam-lager till ädelstenar:

 1. Öppna ditt Steam-lager, klicka på ett kort eller ett objekt och välj sedan förvandlas till ädelstenar.

 2. Klicka OK.

  Denna process är inte reversibel. När du har konverterat ett objekt till ädelstenar kan du inte byta tillbaka det.

 3. Tryck OK.

 4. Återgå till ditt lager och förvandla ytterligare artiklar till ädelstenar. Det är en bra idé att konvertera objekt som är värda väldigt lite på Steams community, särskilt om du har många av dem.

Vad är Steam Trading Card Booster-paket?

Steam Trading Card-boosterspaket liknar dem du kanske har sett för fysiska handelskortspel. Var och en innehåller tre kort från ett specifikt spel och du kan inte berätta vilka kort förrän du får det.

När du samlar in alla tillgängliga kort från ett spel kan du tjäna boosterpaket från det spelet. För att behålla behörigheten måste du logga in på Steam minst en gång i veckan.

När du nivåerar upp din Steam-profil ökar dina chanser för att tjäna boosterpaket också, vilket är ett incitament att få fler kort, att skapa fler märken och att höja din profil.

Du kan sälja boosterpaket med eller utan att öppna dem. Förutom vanliga kort har det en liten chans att öppna ett sällsynt foliekort genom att öppna ett boosterpaket. Foliekort kan användas för att skapa foliemärken som har unikt konstverk.

Om du vill fylla i ett märke är det en bra idé att öppna ett boosterpaket för det spelet. Annars är det vanligtvis en bättre idé att sälja den oöppnad.

Så här använder du ett Steam Card-boosterpaket:

 1. Öppna ditt lager, klicka på ett boosterpaket och klicka sedan på Packa upp.

  Denna process är inte reversibel. När du packar upp ett boosterpaket får du handelskort och boosterpaketet försvinner. Om boosterpaketets värde sannolikt är högre än korten, och du inte är intresserad av att tillverka tillhörande märke, överväg att sälja boosterpaketet istället för att packa upp det.

 2. En animering kommer att spela, och sedan får du se korten som fanns i boosterpaketet.

 3. Du kan öppna ytterligare boosterpaket genom att återgå till ditt lager eller använda visa märkets framsteg knappen för att gå direkt till tillhörande märke i din profil.

Vad är Steam-märken?

Steam Badges är ett kosmetiskt föremål som du kan visa på din Steam-profil. Som standard visar din profil de fyra senast färdiga märkena, men du kan också framträdande ha någon av dem.

Du kan få de flesta märken genom att skapa hela uppsättningen Steam-handelskort, men du kan också få märken från att delta i Steam-försäljningshändelser och slå milstolpar som att äga ett visst antal spel på Steam.

Det främsta syftet med Steam Badges är att varje gång du tjänar en får du också erfarenhetspoäng. Dessa erfarenhetspoäng används för att höja din Steam-profil. När din profilnivå växer får du möjligheten att få fler Steam-vänner, lägga till ytterligare innehållsblock i din profil och mer.

Så här får du ett Steam-märke genom att skapa:

 1. Öppna din Steam-profil genom att klicka på ditt användarnamn och klicka sedan på Märken.

 2. Leta reda på ett märke som du vill slutföra och klicka på det.

 3. Den här sidan innehåller flera sätt att få de kort du saknar.

  Du kan klicka på handelsknappen (pilarikonen) under en väns namn för att skicka en handelsförfrågan till dem eller klicka besök handelsforum att handla med en främling.

  Det snabbaste sättet att slutföra ett märke är att klicka Köp återstående kort på marknaden.

 4. Klicka beställa.

  Steam ställer automatiskt in optimala inköpspriser för varje kort för att se till att du kan köpa dem direkt. Om du vill betala mindre och vänta tills inköpen går igenom kan du justera inköpspriset för varje kort individuellt.

 5. Gå tillbaka till märkesavsnittet i din profil och klicka Klar.

 6. Klicka Craft Badge.

  Denna process är inte reversibel. När du skapar märket försvinner korten. Du kommer att kunna se kortkonsten när som helst genom att besöka din märkesida, men du kan inte längre sälja de enskilda korten.

 7. En animering spelas och sedan visar Steam dig resultaten av hantverket. Du får vanligtvis några erfarenhetspoäng för att höja din profil och ett urval av profilbakgrunder och Steam Chat-känslor.

 8. Du kan skapa ytterligare märken för att höja din profil ytterligare och låsa upp belöningar som en större vänlista och fler moduler på din profilsida.

Lämna en kommentar