Hur man använder YouTubes föräldrakontroll

YouTube, världens favoritwebbplats för videodelning, kan bli en föräldrars mardröm, speciellt om du har nyfikna barn. Som förälder spelar du rollen som polis för internettrafik. Tyvärr är internet en motorväg på 50 miljoner körfält. Det finns inget V-chip för YouTube som för TV: n, men det finns ett par saker du kan göra för att hålla dina barn lite säkrare.

Det finns inga garantier för att dessa skyddsåtgärder hindrar mogen innehåll från att nå dina barns ögon, men något är bättre än ingenting.

Här är några föräldrakontroller från Google som du kan ställa in för YouTube.


Aktivera YouTube-begränsat läge i din webbläsare

Begränsat läge är en del av YouTubes nuvarande erbjudande om föräldrakontroll. Begränsat läge försöker filtrera YouTube-sökresultat så att det mogna innehållet rensas bort. Det hindrar också ditt barn från att se material som har flaggats som olämpligt av YouTube-communityn eller som endast har markerats för mogna målgrupper av innehållets skapare. Begränsat läge är huvudsakligen avsett att begränsa innehållet av en tydlig karaktär. YouTube ger inga garantier för att det är 100 procent effektivt.

Så här aktiverar du YouTube-begränsat läge:

  1. Logga in på YouTube och öppna startskärmen.

  2. Klicka på ditt ansikte (eller på det tomma ansiktet om du inte lade till en bild i ditt konto) längst upp till höger på skärmen.

  3. Välja Begränsat läge längst ner på menyn.

  4. Växla Begränsat läge till På genom att klicka på skjutreglaget till höger om raden som läser AKTIVERA BEGRÄNSAT LÄGE.

  5. Klicka Lås begränsat läge i den här webbläsaren för att förhindra att ditt barn stänger av säkerhetsläget.

Sidan du laddade om och YouTube är begränsad från att leverera olämpligt innehåll.

Du måste upprepa denna process för alla andra webbläsare som finns på din dator.

Aktivera YouTubes säkerhetsläge på din mobila enhet

Begränsat läge är tillgängligt i de flesta YouTube-mobilappar. Kontrollera inställningsområdet för mobilappen för att se om det är ett alternativ. Processen för att låsa funktionen är liknande på mobila enheter

  1. Öppna YouTube-mobilappen och logga in på ditt konto.

  2. Tryck på din profilbild längst upp till höger på skärmen.

  3. Välja inställningar.

  4. Tryck Filtrering av begränsat läge. Använd bilden bredvid Begränsat läge för att aktivera funktionen.

  5. Tryck på X högst upp på skärmen för att stänga skärmen och bekräfta ändringen av inställningen.

YouTube Begränsat läge rensar bort innehåll som inte är lämpligt för barn, men du bör inte lita på det helt. Du kan läsa mer om YouTubes säkerhetsläge från supportsidan för YouTubes säkerhetsläge.


Lämna en kommentar