Hur man installerar Python på Mac

Python är ett populärt programmeringsspråk för att skapa applikationer på stationära plattformar såväl som på webben. Det är också känt som ett bra ställe för nya kodare att starta, baserat på dess enkla syntax och flexibilitet. Vi visar dig hur du installerar den senaste versionen av Python på din Mac.

Instruktionerna i den här artikeln gäller de senaste versionerna av Python och macOS.


Vilken Python-version som ska installeras på macOS

Python levereras förinstallerat på macOS, men den inbyggda versionen är specifik för den version av macOS du kör för närvarande. Det betyder att den bara uppdateras när du får en OS-uppdatering från Apple. Så om du väljer att använda den inbyggda versionen i macOS kan du köra en version som är äldre än den nuvarande.

Ditt andra alternativ är att installera en uppdaterad version direkt från Python-projektet. Att göra detta kommer med sina egna försiktighetsåtgärder, nämligen att du måste hålla koll på nya utgåvor på egen hand.

Innan du bestämmer dig för detta bör du överväga följande:

 • Kommer dina Python-program endast att användas för dig själv, på din egen Mac? Om så är fallet är den inbyggda versionen förmodligen tillräcklig.
 • Kommer du att släppa dina program för användning på en specifik plattform? När så är fallet beror det på hur plattformen spårar Python-utgåvor (eller inte). Om du bara inriktar dig på macOS med din kod är den inbyggda versionen faktiskt ett bra val, eftersom du alltid vet att den version du använder är den som dina användare också kommer att ha. Men om du skriver en webbapplikation måste du överväga vilken version av Python ditt webbhotell stödjer.
 • Vissa operativsystem, som Linux, kommer att följa den senaste versionen av Python noga. I detta fall kan du också använda nyare versioner för att dra nytta av nyare funktioner.

Om du bestämmer dig för att du behöver det senaste och bästa efter att ha tänkt igenom ovanstående punkter, kommer följande avsnitt att visa dig hur du installerar det i macOS.

Installerar Python på macOS

Python-projektet gör regelbundna utgåvor av Python i standard .PKG-format. Följ följande steg för att installera standard Python-distribution på din Mac:

 1. Ta den senaste versionen från Pythons webbplats. Om du inte är på en äldre dator och av någon anledning måste använda en tidigare version av macOS kan du ladda ner 64-bitars installationsfilen.

 2. Nedladdningen är det vanliga macOS .PKG-formatet. Klicka på installationsfilen för att fortsätta.

 3. Den första skärmen ger lite information om installationen. Klick Fortsätta att gå vidare.

 4. Klicka Fortsätta på nästa sida också, vilket är ett meddelande om att projektet slutar ge stöd för 32-bitars installatörer från och med v3.8.

 5. Nästa skärm ber dig att acceptera öppen källkodslicens för Python. Klick Fortsätta och Klicka sedan på Godkänn.

 6. Välj en destination för installationen på följande skärm. Du kan klicka installera för att placera den på din huvudenhet eller klicka skräddarsy att placera den någon annanstans.

 7. Nu börjar installationsprogrammet kopiera filerna och förloppsindikatorn berättar när den är klar.

 8. När installationen är klar öppnas appens mapp i Finder.


Bekräfta din Python-installation

För att snabbt bekräfta att din Python-installation fungerar korrekt, prova följande kommando i Terminal:

python - version
python 3.7.4

Om du vill bekräfta saker ytterligare, försök att köra ett enkelt Python-skript. Ange (eller klistra in) följande kod i en tom textfil och ge den namnet "hello-world.py":

tryck ("Hello World!")

Kör nu följande vid kommandotolken:

python /path/to/hello-world.py
Hej världen!

Om du får utdata ovan är din uppdaterade Python-installation redo att gå.