Hur man installerar Viber för Android

Det finns flera VoIP-appar för Android som ringer gratis via en internetanslutning, antingen via Wi-Fi eller en dataplan. Viber är en populär VoIP-app. Viber behöver inte ett användarnamn och lösenord. Den använder ditt mobilnummer och integrerar det i din kontaktlista. Viber har funnits tillräckligt länge för att förfina sin strategi och bygga upp en följd; den har en stor användarbas. Med Viber är det enkelt att ställa in och ringa samtal.

Instruktionerna i den här artikeln gäller Android-telefoner med Android 4.1 och senare.


Vad du behöver för att installera Viber

Viber kräver en kompatibel smartphone som stöds. De flesta Android-enheter är kompatibla och Android-enheter är flest i listan över modeller som stöds. Detta beror på att Android är ett öppet operativsystem med avseende på hårdvaruintegration och programutveckling.

Anvisningarna för att installera och konfigurera Viber på iPhone och iPad liknar installationsprocessen på Android-enheter. Men iPad stöds bara delvis.

Viber kräver också en internetanslutning med antingen Wi-Fi eller mobil. Viber ringer via Wi-Fi-hotspots, inklusive hemma och på kontoret, och genom en dataplan för samtal medan du är på resande fot. Om du inte har en obegränsad dataplan, betalar du för varje MB data du använder för samtal och meddelanden. Viber-support säger att appen använder 240 kB data per minut, upp och ner. Det gör 14 MB per timmes kommunikation.

Innan du kan ringa behöver du en lista över kompisar. Du kan inte ringa Viber-samtal eller skicka Viber-meddelanden till personer som inte använder Viber.

Hämta och installera

Så här installerar vi Viber på en Android-telefon:

  1. Öppna Google Play på Android-enheten och sök sedan efter Viber för att gå till sidan Viber-appen.

  2. Tryck installera för att automatiskt ladda ner och installera appen.

  3. Tryck Öppen.

  4. Tryck på på välkomstskärmen som visar appens funktioner Fortsättaoch ange sedan ditt mobilnummer.

  5. Viber upptäcker automatiskt din plats och riktnummer. Om platsen inte är korrekt väljer du rätt plats.

  6. När du uppmanas tillåtelse för att ge Viber åtkomst till din kontaktlista, antingen acceptera eller neka tillstånd.

  7. Viber skickar en aktiveringskod i ett textmeddelande för att verifiera att du är ägaren till telefonnumret. Ange den fyrsiffriga koden och börja ringa dina vänner.


Få ut det mesta av Viber

Du sparar pengar med Viber om du har ett antal kontakter som du ringer ofta (som familj, vänner och kollegor) och som använder smartphones. Be dem installera Viber, och samtalen med dem blir gratis, särskilt om du ringer med Wi-Fi-hotspots. Du kan också organisera gruppmeddelanden i Viber och göra appen till ett samarbetsverktyg.


Lämna en kommentar