Hur man redigerar en plats i Google Maps

Google Maps använder detaljerade kartor och sammanfogade satellitbilder för att visa hus, gator och landmärken. Vanligtvis fungerar detta ramverk bra, men ibland kan en struktur se ut att vara på fel plats eller saknas helt, eller så kan en adress anges felaktigt.

Google tillhandahåller en process för användare att skicka ändringar till Google Maps. Alla kartredigeringar skickades tidigare genom det som kallades Map Maker-verktyget, men nu gör du det direkt via Google Maps.

Googles personal granskar alla dina föreslagna ändringar innan de träder i kraft.


Hur man redigerar en Google Maps-plats

Rapportera en felplacerad platsmarkör eller en felaktig gatuadress till Google genom att välja plats och välja Föreslå en redigering länken.

 1. Öppna Google Maps i en webbläsare eller med mobilappen Google Maps.

  Sök efter den plats du vill rapportera genom att skriva en adress i sökfältet eller genom att klicka eller peka på platsen på kartan.

 2. I beskrivningen av platsen som visas i navigeringspanelen klickar du på länken som läser Föreslå en redigering.

  Lifewire

 3. i Föreslå en redigering rutan som öppnas väljer du ett av två alternativ för att redigera platsen: Ändra namn eller andra detaljer or Ta bort denna plats.

  Lifewire

 4. När du klickar Ändra namn eller andra detaljeröppnas en redigeringsskärm. Den innehåller platsnamn, kategori, gatuadress, en karta som visar plats, öppettider, telefonnummer och webbadress.

  Lifewire

  • Om du vill ändra namn, kategori eller gatuadress klickar du på informationen som redan finns och skriver den över.
  • För att ändra platsen på kartan klickar du på kartavsnittet och på skärmen som öppnas flyttar du kartan under den stationära platsen tills den är korrekt placerad. Välj Klar.
  • Ändra timmar genom att klicka på pilen i timmar sektion. Lägg till ett närbildsfoto som tydligt visar timmarna för Google att skanna eller välja enskilda dagar och ändra timmarna. Välj Klar för att spara ändringarna.
  • Ange eller ändra en webbadress genom att skriva över innehållet i webbplatsens avsnitt.

  När du har gjort alla ändringar trycker du på Skicka knapp.

 5. Om Google Maps-platsen är permanent stängd, obefintlig eller en duplikat, välj Ta bort denna plats i Föreslå en redigering fönster.

  Lifewire

 6. Välj en anledning på rullgardinsmenyn på skärmen som öppnas. Lägg till ett foto om du har ett och välj Skicka.

Lägga till en saknad plats

För att rapportera en plats som helt saknas på Google Maps, använd Lägg till en saknad plats alternativ.

 1. När Google Maps är öppet går du till den plats där en ny plats ska läggas till.

 2. Högerklicka eller tryck och håll kvar där den nya platsen ska gå.

 3. Välja Lägg till en saknad plats från menyn.

 4. Fyll i detaljerna för den nya Google Maps-platsen, som namn, adress och kategori. Du kan valfritt lägga till annan relevant information som ett telefonnummer, webbadress och öppettider.

 5. Klicka Skicka att begära att personalen på Google Maps granskar din nya plats och får den läggs till på kartan.


Map Maker upphört

Fram till våren 2017 använde Google Map Maker - ett massredovisat verktyg för redigering av kartor - för redigeringar till platser för att rapportera nödvändiga ändringar direkt i Google Maps. När Map Maker gick i pension på grund av skräppostattacker och obscena ändringar, blev redigeringsfunktioner tillgängliga direkt i Google Maps som en del av Local Guides-programmet för följande ändamål:

 • Lägg till en destination
 • Redigera information om en plats
 • Flytta en platsmarkör på kartan
 • Lägg till en etikett

Alla ändringar av Google Maps granskas manuellt för att undvika en upprepning av Map Makers spamproblem, vilket orsakar en betydande eftersläpning i föreslagna ändringar.


Lämna en kommentar