iMovie 10: Hur man skapar en filmtrailer

Apple iMovie gör det enkelt att skapa filmer och filmtrailers på dina macOS- och iOS-enheter: Välj en genre, fyll i en enkel disposition och välj dina filmklipp. Vi har använt ett klipp från Santa Claus Conquers the Martians, en sci-fi-film med låg budget från början av 1960-talet, för att visa dig att ta din iMovie-trailer till nästa nivå.

Instruktionerna i den här artikeln gäller för iMovie 10 och iMovie '11. Observera att iMovie 10 är nyare än iMovie '11.


Släpvagnar i iMovie

Oavsett om du är en blivande filmskapare, lägger ut dina skapelser på YouTube eller Vimeo, eller arbetar med ett skolprojekt, hjälper trailers dig att locka potentiella tittare. Den svåraste - eller åtminstone mest tidskrävande - delen av att skapa en filmtrailer är att hitta rätt bilder att använda.

iMovie erbjuder 29 mallar som hjälper dig att komma igång. Dessa mallar inkluderar originalfilmpoäng, filmstudiologotyper och anpassningsbara rollnamn och krediter. Animerade droppzoner hjälper dig att välja de videor och stillbilder du vill använda i din trailer.

Vi använde ett klipp från en gammal film för detta exempel. Men du kan hitta massor av upphovsrättsfria filmer på Internet Archive-webbplatsen för att experimentera med eller använda en av dina egna filmer för att skapa en filmtrailer.

Importera en film till iMovie

Om du redan har importerat filmen du vill använda till din trailer väljer du den från biblioteket. Om du inte har gjort det, slutför följande steg:

 1. Importera mediefilen du vill använda i din trailer:

  • Om filmen du vill använda finns på din dator, välj Fil > Importera media.
  • Om filmen du vill använda finns i iCloud väljer du Fil > Importera iMovie iOS-projekt.
 2. Bläddra till din mediefil och välj sedan Importera vald.

  iMovie importerar filen eller filerna du har valt till ditt iMovie-bibliotek. Beroende på filens storlek kan processen ta flera minuter.

 3. Välj din film under iMovie Library.

  Nu är du redo att komma igång med din filmtrailer.


Välj en mall

Du kan välja mellan 29 iMovie-mallar (eller genrer), inklusive Action, Äventyr, Blockbuster, Dokumentär, Vänskap, Romantik, Romantisk komedi, Sport, Spy, Supernatural och Travel. Det finns också några mer esoteriska val, som Bollywood, Coming of Age, Film Noir, Indie och Retro.

Hur kunde Apple ha utelämnat Bad Sci-Fi, frågar du? För att vara rättvis finns det en övernaturlig mall, men vi valde äventyrsmallen för vår trailer.

Eftersom varje mall innehåller olika uppgifter är mallar inte utbytbara. När du väl har valt och börjar arbeta med en mall är du engagerad i den mallen. Om du vill se din trailer i en annan mall måste du skapa din trailer om från början.

Gör följande för att välja och tillämpa en mall för din filmtrailer:

 1. Från Fil menyn, välj Ny trailer.

 2. i Skapa välj trailermallen du vill använda och välj sedan Skapa.

  När du svävar över en mall visas Spela ikonen visas. Välj Spela för att se ett exempel på en trailer i den mallen.

  Under trailern visas tre flikar: Översikt, Storyboardoch Skottlista.


Skapa en filmtrailer

Fälten på varje flikark varierar beroende på vilken mall du valde. Gör följande för att ge informationen som din filmtrailer behöver:

 1. Välj Översikt fliken.

  Fliken är uppdelad i fyra avsnitt:

  • Namn och datum
  • Maska
  • Studio
  • krediter

  Varje fält måste innehålla information. Om du lämnar ett fält tomt återgår det till standardtexten.

 2. i Namn och datum avsnitt, ange ett filmnamn och släppdatum.

 3. i Maska avsnitt, ange ett namn på filmens stjärna. Sedan från Kön listan väljer man or Kvinna.

 4. i Studio avsnitt, ange ett namn för din studio. Från Logotypstil lista, välj hur din studios logotyp ska visas i trailern.

  När du väljer en logotypstil, till exempel Snowy Mountain Peak, visas din logotyp med det temat ovan. Du kan när som helst ändra logotypstilen och annan information på den här fliken, men du kan inte anpassa logotypen.

 5. i krediter avsnitt, ange information om ditt produktionsbesättning och filmresultat.

 6. Välj Storyboard fliken.

  En storyboard är en visuell karta över filmens sekvenser. Här redigerar du skärmtexten och väljer klipp från din film som passar storyboard. Till exempel är den andra delen av storyboard för Adventure-mallen inställd för ett action- och ett medium-shot.

 7. Lägg till ett videoklipp för varje platshållare i storyboardet genom att utföra följande steg:

  • Välj en platshållare
  • I navigeringsfönstret nedan bibliotek, välj ett foto eller en video.

  Oroa dig inte för längden på ett klipp: iMovie justerar det så att det passar den tilldelade tiden.

  Om du ändrar dig om ett klipp du har valt för en platshållare kan du radera det eller dra ett annat videoklipp eller foto till samma platshållare. Om du gör det ersätter det tidigare videoklippet eller fotot automatiskt.

 8. Välj Skottlista fliken.

  Här ser du de klipp du har lagt till i din filmtrailer ordnade efter typ, till exempel Action eller Medium. På den här fliken eller på Storyboard på fliken kan du ändra något av dina val.

Se och dela din filmtrailer

Välj för att se din filmtrailer Spela under videofönstret. De Spela ikonen spelar trailern i videofönstret. Välj för att se trailern i helskärm Fullskärm; för att avsluta helskärmsläget, tryck på Esc-tangenten på tangentbordet.

När du är nöjd med din filmtrailer kan du dela den genom att välja trailern i Projekt visa och sedan välja Fil > Dela. Delningsalternativ inkluderar e-post, YouTube, Facebook och Vimeo. Du kan också använda Dela meny för att exportera din filmtrailer till en fil för visning på en dator, Apple TV, en iPod, en iPhone eller en iPad.

Lämna en kommentar