Yahoo Messenger: Vad var det och varför stängdes det av?

Yahoo Messenger var en chattjänst från Yahoo! som tillhandahölls för mobila enheter via smartphone-appen och stationära användare via webben och ett program.

Yahoo! stänga av Yahoo Messenger den 17 juli 2018. Det är dock inte det enda tillgängliga chattprogrammet; det finns många Yahoo Messenger-alternativ som fungerar på samma sätt.


Vad var Yahoo Messenger?

Yahoo

Yahoo Messenger-appen var ungefär som andra meddelandeprogram. Du kan skicka gratistexter till dina vänner via internet, och det fungerade på en mängd olika plattformar. Detta innebar att du kunde installera Yahoo Messenger-appen på din telefon eller surfplatta eller dra upp den på din dator för att skicka gratistexter utan att betala för en sms-tjänst.

Utöver text fanns också stöd för andra saker, som GIF, bilder, uttryckssymboler och andra filer. Så länge du hade en giltig internetanslutning, antingen Wi-Fi eller från en mobil dataplan, kunde du kommunicera med vänner och familj helt gratis.

Massor av ändringar gjordes i Yahoo Messenger under åren. Det släpptes 1998 som Yahoo! Personsökare med en inbyggd chattrumsservice innan du byter namn till Yahoo Messenger ett år senare.

Funktioner kom och gick, inklusive LAUNCHcast Radio-plugin, YouTube-chatt-streaming och -spel, VoIP, videosamtal, Yahoo! 360-integration, röstbrevlåda, Flickr-stöd och möjligheten att chatta med Facebook-vänner.

Varför stängdes Yahoo Messenger av?

Det är inte ovanligt att tjänster, särskilt långvariga som Yahoo Messenger, når ett slut. Företaget utvecklas, användare tappar, konkurrerande tjänster dyker upp, tjänsten förlorar pengar etc.

Enligt Yahoo! Slutade de Yahoo Messenger att avleda tid och resurser till andra kommunikationsverktyg:

När kommunikationslandskapet fortsätter att förändras fokuserar vi på att bygga och introducera nya spännande kommunikationsverktyg som bättre passar konsumenternas behov.


Yahoo Messenger-utbyten

Det finns dussintals appar du kan använda istället för Yahoo Messenger, till exempel Facebook Messenger, Skype, WhatsApp och Signal. Vad du väljer att ersätta Yahoo Messenger bör dock bero på vad du vill att den ska göra.

Om du till exempel vill ringa gratis finns det många sätt att ringa någon med bara en app. Eller kanske du vill ringa gratis videosamtal från din dator eller skicka gratistexter.

De flesta meddelandeprogram innehåller faktiskt alla dessa funktioner; de låter dig ringa ljud- och videosamtal, skicka och ta emot texter och dela filer. Vissa, som Facebook Messenger, är närmare besläktade med Yahoo Messenger än andra och kan köras från din telefon / surfplatta, dator och en webbläsare.

Yahoo! introducerade sitt eget alternativ till Yahoo Messenger 2018, ursprungligen kallat Yahoo! Ekorre och sedan Yahoo tillsammans. Men efter bara ett år, den 4 april 2019, stängdes det också av.

Även om Yahoo Messenger är borta kan du fortfarande använda ditt Yahoo-konto för andra saker som att komma åt Yahoo Mail och Yahoo Groups.


Lämna en kommentar