Instagram-lösenord: hur du ändrar det

#


Om du har glömt ditt Instagram-lösenord och vill återställa eller ändra det, läs den här artikeln! Här får du reda på vad du kan göra för att ändra ditt Instagram-lösenord.

Det händer ofta att du behöver logga in på ditt Instagram-konto från en annan enhet. Detta är till exempel fallet när du av olika skäl väljer att logga in med din dator. Ofta är det dock så att du gör det när du har köpt en ny mobil enhet. I de flesta fall är detta begränsat till att använda samma lösenord för alla konton. Detta rekommenderas inte med tanke på hur lätt det är att falla offer för bedrägerier på nätet. Andra föredrar att använda en gemensam rot och ändrar sitt huvudlösenord något. Genom att komma ihåg två eller tre varianter kan du på så sätt återskapa det exakta lösenordet för den åtkomst du behöver. Denna metod är dock långt ifrån ofelbar, eftersom den bygger på ens egen minnesförmåga. Om du har tappat bort ditt Instagram-lösenord kan du ändå logga in på ditt konto genom att följa instruktionerna nedan.

Instagram: återskapa ditt lösenord

Den första metoden för att återskapa ditt glömda Instagram-lösenord är att använda din e-postadress. Du måste på något sätt bevisa att du är den användare som äger kontot. Att ha 50 % av den information du behöver för att logga in är ett bra första steg.

När du har startat programmet måste du gå till inloggningsområdet genom att klicka på länken "Glömt ditt lösenord?". En ny skärm öppnas där du måste välja fliken "Användarnamn". Ange din e-postadress och var uppmärksam på skrivfel. Klicka på knappen "Nästa" så får du ett e-postmeddelande från det automatiska Instagram-systemet. Du måste sedan logga in på ditt e-postkonto (om du inte kommer ihåg ditt lösenord kan du göra detsamma, förutsatt att du angav en alternativ e-postadress när kontot skapades). När du har hittat e-postmeddelandet i fråga öppnar du det och klickar på "Återställ ditt Instagram-lösenord".

En ny skärm öppnas där du måste ange åtkomstnyckeln från e-postmeddelandet. Detta måste du ange i fälten "Nytt lösenord" och "Bekräftelse av nytt lösenord" och sedan klicka på knappen "Återställ lösenord". På så sätt får du snabbt tillgång till ditt Instagram-konto, men med ett helt nytt lösenord som du måste ändra snabbt för din egen säkerhet.

Om du behöver utföra några brådskande operationer på det berömda sociala nätverket kommer du att ha full tillgång till det med det tillfälliga lösenordet som du just har återställt. Den kan därför användas utan begränsningar. Du kan också återställa ditt lösenord utan att behöva komma åt din e-post. Det räcker med det telefonnummer som är kopplat till ditt Instagram-konto. Upprepa samma procedur, men ange den här gången ditt mobiltelefonnummer, som du sedan får ett sms med en länk till, så att du kan ställa in ett nytt tillfälligt lösenord, som du kan ändra senare.


Instagram: ändra ditt lösenord

När du återfår tillgång till ditt Instagram-konto måste du ändra ditt lösenord och ersätta det tillfälliga lösenordet som du nyligen fick via e-post med ett som är lätt att komma ihåg. När du har klickat på symbolen med den lilla människan längst ner till höger i programmet kommer du in i din profil.

Klicka nu på de tre prickarna längst upp till höger. Sidan "Alternativ" öppnas. Scrolla nedåt tills du hittar avsnittet "Konto" och posten "Ändra lösenord". Klicka på detta för att klistra in det lösenord du fick via e-post, skriv sedan in en ny kod som är lätt att komma ihåg, bekräfta den och aktivera den.


Lämna en kommentar