Instagram, privata meddelanden kommer till webbversionen

#


Efter en lång väntan kommer det äntligen att bli möjligt att hantera Instagrams direktmeddelanden även från webbversionen. Den nya funktionen kommer snart att vara tillgänglig för alla

Instagram upphör aldrig att förvåna och förutom de många uppdateringarna av appen fortsätter man också att förbättra webbversionen. Hittills har de som har kollat sin egen profil - eller sitt företags - från datorns webbläsare kunnat göra väldigt lite: de har kunnat se inlägg från de konton de följer, deras berättelser och lite mer.

Med den nya uppdateringen kommer det dock att bli möjligt att läsa och interagera i privata chattar på Instagrams webbplattform, skicka bilder och andra filer, samt skapa och hantera gruppkonversationer. Kort sagt, Instagrams DMs kommer också till webben. För tillfället är den nya funktionen fortfarande i testfasen och kommer att kunna användas av en begränsad krets av användare. Initiativet är troligen en del av ett maxiprojekt som det har talats om under en längre tid: att slå samman konversationerna på WhatsApp, Messenger och Instagram till en enda stor plattform för direktmeddelanden.

Instagram: direktmeddelanden på webben

För bara några dagar sedan publicerades den senaste uppdateringen av Instagram: möjligheten att lägga till filter på videor i boomerang-läge i Stories. Nu kommer ytterligare en ny funktion, som den här gången är avsedd för dem som använder webbversionen av det sociala fototjänsten. Det kommer faktiskt snart att bli möjligt att chatta på Instagram från datorn.

Förra året meddelade Mark Zuckerberg i en intervju med New York Times att han hade för avsikt att fokusera på potentialen för privata meddelanden, men också för gruppinteraktioner och Stories. De sistnämnda var de första som dök upp i webbversionen av Instagram och nu är det chattarnas tur.

Företaget i Menlo Park meddelade att ett urval av användare kan använda de berömda Instagram DMs även från webbplatsen: de kan läsa, svara på meddelanden eller starta en konversation. Den här nya funktionen är särskilt tilltalande för yrkesverksamma, företag och influencers som använder sociala plattformar från sina datorer: det är säkert lättare att hantera den stora mängden meddelanden från datorn än från mobiltelefonen, som lämpar sig bättre för personligt bruk. För tillfället omfattar projektet ett litet antal personer som kommer att ge sina åsikter om tjänsten och råd om hur den kan förbättras. Funktionen kommer sedan att lanseras över hela världen innan den lanseras över hela världen.


Instagram-chatt i webbläsaren: vilka funktioner finns det?

Instagram-användare kommer att kunna chatta med skrivbordsversionen, skicka bilder i chatten och dubbelklicka på ett inlägg för att lägga till ett gilla. Dessutom kommer det att vara möjligt att skapa gruppchattar precis som i andra populära appar som WhatsApp och Messenger, som redan har en webbversion med många funktioner. Dessutom påpekade företaget att det kommer att vara möjligt att se antalet olästa meddelanden som synkroniserats med applikationen. Om användaren ger nödvändiga tillstånd kommer det också att vara möjligt att få meddelanden om nya meddelanden från datorn.

Samt sett kommer användarupplevelsen från webbläsaren att vara lika bra som från appen och kommer säkert att uppskattas av de många yrkesverksamma som kommer att kunna hantera meddelanden snabbare med ett stort tangentbord och en stor skärm.


Lämna en kommentar