Hur man tar bort länk till Facebook från Instagram

Ända sedan Facebook köpte Instagram har de två varit nära kopplade. Även om du kunde öppna en Instagram-profil utan ett Facebook-konto, rekommenderades det starkt att du ansluter de två. Lyckligtvis, om du inte längre vill ha den här inställningen finns det sätt att ta bort länken mellan Instagram och Facebook.


Varför ta bort länk till Instagram från Facebook?

Facebook har importerat många av sina funktioner till Instagram. Detta inkluderar endast textberättelser och ett algoritmiskt flöde. Så det är bara naturligt att ifrågasätta varför du ska lämna de två plattformarna anslutna, särskilt eftersom det inte längre skulle vara normen att publicera all din online-aktivitet till Facebook News Feed.

Det har också blivit klart att Facebook hanterar dina data felaktigt. Från Cambridge Analytica-skandalen till ett massivt säkerhetsbrott som komprometterar 50 miljoner konton litar många inte längre på Facebook för att hantera sin personliga information.

Dock är integritetsfördelarna med att koppla bort Facebook från Instagram bara en illusion. Samma företag äger de två plattformarna, och Instagram lagrar till och med dina data på Facebooks servrar.

Med det sagt, kommer att ta bort Facebook från Instagram att hindra den senare från att föreslå ditt konto till dina Facebook-vänner.

Hur man tar bort länk till Facebook från Instagram

För att ta bort länken mellan de två kontona måste du koppla bort ditt Facebook-konto i Instagram-appen. Du kommer inte längre att kunna skicka dina Instagram-foton till Facebook automatiskt och inte heller kan du ansluta till Facebook-vänner.

  1. Öppna Instagram på din telefon.

  2. Gå till din profil och tryck på tre horisontella linjer längst upp till höger i fönstret.

  3. Tryck inställningar längst ner på menyn.

  4. Bläddra till Integritet och säkerhet och knacka på Länkade konton.

  5. Om Facebook är anslutet till ditt Instagram-konto blir Facebook-ikonen blå.

  6. Tryck på det länkade kontot och sedan på Ta bort länk till konto.


Lämna en kommentar