Integritet på nätet, unga människor delar också lösenord

#


Enligt Kaspersky delar många användare fritt med sig av sin personliga information på Internet. Ungdomar är den åldersgrupp som löper störst risk

Experter har sagt detta i flera år. Det är mycket riskabelt att dela personuppgifter på nätet. Men trots varningarna och de många fallen av datastöld är antalet användare som fortsätter att använda sig av detta farliga beteende fortfarande mycket stort.

Detta är vad som framkommer i "My Precious Data: Stranger Danger", en undersökning som utförts av Kaspersky, ett av de ledande företagen som specialiserar sig på cybersäkerhet. Till exempel delade 44 % av de tillfrågade personerna konfidentiell information på nätet utan att tänka på konsekvenserna av sina handlingar. De anser inte att känsliga uppgifter, t.ex. en kopia av ett identitetskort, inte längre kan kontrolleras när de väl har skickats. Enligt Kasperskys undersökning delar en av fem användare konfidentiell information med personer som de känner till lite eller inget om. Det handlar bland annat om lösenord, finansiella uppgifter, pass och till och med upplåningskoderna till deras enheter.

Ungdomar är mindre försiktiga

En stor andel, omkring 70 procent, delar foton och videor av sina barn. Bland de minst försiktiga åldersgrupperna finns unga människor, som tenderar att dela med sig av personlig information lättare. 61 procent av de tillfrågade i undersökningen, i åldern 16-24 år, delar fler privata bilder än 55-åringar. Och det är inte allt. Ungdomar är också mer benägna att fritt dela med sig av finansiella uppgifter.


Risker

Forskning, som den som Kaspersky utfört, är användbar eftersom den hjälper oss att belysa de risker vi utsätter oss för varje dag. Tänk vad som kan hända om vårt barns video hamnar i fel händer. För att inte tala om identitetsstöld. Vad händer om någon avlyssnar din pinkod för ditt kreditkort? Rådet är därför att vara mycket försiktig med vem vi anförtror vår information. Personuppgifter är mycket viktiga. Låt oss lära oss hur vi kan skydda dem.


Lämna en kommentar