IPhone 13, nya kameradetaljer: så här kommer den att se ut


Mindre förändringar på iPhone 13 och 13 Pro: ny kameralayout och nytt hak, som kommer att finnas kvar men lämna mer utrymme på skärmen

Apple är alltid försiktig med estetiska förändringar. iPads har till exempel haft samma design under lång tid, Macs estetik har varit oförändrad i flera år och samma överväganden kan göras för iPhones. Det är ett konservativt tillvägagångssätt som uppenbarligen fungerar, eftersom det har varit likadant under lång tid.

Iphone 11 revolutionerade iPhone X:s och Xs:s utseende, främst genom att förändra den bakre ytan med en ny design för kameraklustret. iPhone 12 har följt kontinuitetslinjen för att bli ikonisk i entusiasternas ögon med en design som identifierar en iPhone vid första anblicken. Enligt de senaste ryktena planerar Apple att göra några designförändringar på iPhone 13 om några månader, men utan att revolutionera något: iPhone 13 kommer att vara mycket lik de nuvarande telefonerna, men inte identisk.

Från porträtt till diagonal: kameralayouten på iPhone 13

Om man tittar på en bild som dykt upp på nätet de senaste timmarna kommer iPhone 13 att fortsätta att skilja sig från iPhone 13 Pro på grund av avsaknaden av en bakre kamera. Det som skulle variera från det nuvarande utbudet är placeringen av de två kamerorna på iPhone 13.

Inget skulle förändras när det gäller antalet sensorer, och enligt initierade personer skulle inte heller storleken på det element på baksidan som omger kamerorna, LED-blixten och mikrofonen förändras. Det som skulle förändras är placeringen av de två sensorerna, som för närvarande är placerade vertikalt och i framtiden, på iPhone 13, diagonalt.

Placering av LED-blixten och mikrofonen skulle också förändras, med den förstnämnda placerad högre och den sistnämnda lägre. Distributören av bilden hävdar att detta är de sista prototyperna av iPhone 13 och iPhone 13 Pro, men det finns naturligtvis ingen säkerhet och det kommer förmodligen inte att finnas förrän några dagar före avtäckningen.


Den "nya" mindre skåran

Det skulle dock vara önskvärt för många att dagens rykte visar sig vara sant. Förutom kameragruppen på iPhone 13 och 13 Pro fokuserar ryktet på den motsatta ytan, i synnerhet haket. Den skrymmande (och senare ikoniska) Apple-nischen, som förutom selfiekameran innehåller de sensorer som krävs för Face ID, skulle vara betydligt mindre på iPhone 13 än vad den är idag.

Detta skulle vara en mindre invasiv lösning, både för ögat och när det gäller att maximera displayen i förhållande till den främre ytan, ett ämne som är mer aktuellt än någonsin i en tid då en stor del av konkurrenterna satsar på att eliminera varje komponent för att maximera displayen, vilket de försöker göra med varierande resultat med den främre kameran för selfies.

Apple har, åtminstone för tillfället, inga planer på att gå till ytterligheter och verkar inte ens vilja ifrågasätta Face ID, som kommer att förbli fast på plats på iPhone 13 trots att många efterlyser en mer klassisk fingeravtrycksläsare i displayen, som är mer funktionell vid pandemier.


Lämna en kommentar