Så här ställer du in Hitta min iPhone på iPhone

Om din iPhone eller iPod Touch har blivit felplacerad, förlorad eller stulen, har det inte nödvändigtvis gått för gott. Om du ställer in Hitta min iPhone på enheten innan den försvinner kan du kanske få tillbaka den eller åtminstone hindra personen som har den från att komma åt dina data. Det är viktigt att du aktiverar Hitta min iPhone innan din enhet försvinner.

Instruktionerna i den här artikeln gäller för iPhones och andra iOS-enheter som kör iOS 8 eller senare. Tidigare versioner av iOS, som började med iOS 5 när Apple introducerade Find My iPhone, följer liknande instruktioner.


Vad är Hitta min iPhone?

Hitta min iPhone är ett verktyg som hittar förlorade eller stulna iPhones. Den använder enhetens inbyggda GPS eller platstjänster för att lokalisera den på en karta. Den låser en enhet eller raderar all data från en enhet via internet för att förhindra att en tjuv får åtkomst till dina data. Om din enhet går förlorad, använd Hitta min iPhone för att få enheten att spela upp ett ljud. Lyssna efter det snygga ljudet för att hitta enheten.

Hero Images / Getty Images

Hitta min iPhone är en gratis del av iCloud. Den är tillgänglig på iOS 5 eller senare på iPhone 3GS och nyare, tredje generationens iPod touch och nyare och iPad.

Ställ in Hitta min iPhone

Alternativet att ställa in Hitta min iPhone är en del av den första iPhone-installationsprocessen. Du kanske har aktiverat det då. Om du inte gjorde det, följ dessa steg för att aktivera det.

När du loggar in på din enhet med ditt Apple-ID slås iCloud på automatiskt. Så här kontrollerar du dina iCloud-inställningar eller aktiverar iCloud:

 1. Gå till inställningar.

 2. Tryck på ditt namn.

 3. Välja icloud.

 4. i Appar som använder iCloud , bläddra till Hitta min iPhone.

  Lifewire

 5. Om Hitta min iPhone är avstängd trycker du lätt på Hitta min iPhone.

 6. i Hitta min iPhone på skärmen, slå på Hitta min iPhone brytare.

  Lifewire

 7. I vissa versioner av iOS kan du bli ombedd att göra det Skicka sista plats när enheten börjar ta slut på batteriet. Hitta min iPhone fungerar inte på enheter utan batteriström. Välj för att skicka enhetens senast kända plats till Apple On.

När du har konfigurerat Hitta min iPhone på din telefon ställer du in den på andra kompatibla enheter som du äger för att hålla innehållet uppdaterat på alla dina enheter.

Beroende på versionen av iOS kan du se ett meddelande som bekräftar att du förstår att det här verktyget aktiverar GPS-spårning av din iPhone. GPS-spårningen är för dig att använda, inte för någon annan att spåra dina rörelser. Knacka Tillåt för att aktivera Hitta min iPhone.


Så här använder du Hitta min iPhone

När din iPhone försvinner, antingen för att den var felplacerad eller stulen, använd Hitta min iPhone med iCloud för att hitta enheten.

 1. Öppna en webbläsare, gå till iCloud.comoch logga in med ditt Apple-ID, vilket också är ditt iCloud-konto-ID.

  Lifewire

 2. Välja Hitta iPhone. Du kan bli ombedd att ange ditt lösenord igen.

  Lifewire

 3. iCloud hittar din iPhone och andra kompatibla enheter som är inställda med Hitta min iPhone och visar dessa enheter på en karta. En grön punkt indikerar att enheten är online. En grå punkt betyder att den är offline.

  Lifewire

  Alla iOS-enheter stöder Find My iPhone, tillsammans med Mac-datorer och Apple Watch. AirPods kan lokaliseras om de är ihopkopplade med och nära en iOS-enhet.

 4. Välja Alla enheter och välj den saknade iPhone för att visa den på kartan.

  Lifewire

 5. Välj ett av dessa alternativ:

  • Spelljud: Om du misstänker att din iPhone är i närheten väljer du Spelljud och följ ljudet till iPhone.
  • Förlorat läge: Låser och spårar din iPhone.
  • Radera iPhone: Raderar din personliga information på iPhone på distans.

  Lifewire

 6. Vidta åtgärder för att hitta och hämta din iPhone.


Stäng av Hitta min iPhone

Stäng av Hitta min iPhone genom att trycka lätt på inställningar > [ditt namn] > icloud > Hitta min iPhone och stäng av Hitta min iPhone.

I iOS 7 och senare anger du lösenordet för det iCloud-konto som används på enheten. Denna funktion, som kallas Activation Lock, förhindrar att tjuvar stänger av Hitta min iPhone för att dölja enheten från tjänsten.