Så här ansluter du en Bluetooth-högtalare till din telefon

När det är dags att skruva upp musiken från din telefon finns det inget bättre sätt än med en Bluetooth-högtalare. Oavsett om du använder en iPhone eller Android-smarttelefon, så här kopplar du en Bluetooth-högtalare till din telefon för att starta festen.

Informationen nedan bör gälla alla iPhone och alla Android oavsett vilken tillverkare som tillverkade enheten.


Så här aktiverar du parningsläge på en högtalare

Innan du parar ihop något, placera Bluetooth-högtalaren i parningsläge så att den kan upptäckas av din telefon för den första installationen. Medan varje högtalare går i parningsläge på olika sätt bör dessa två förslag göra det möjligt för dig att ta reda på hur du får din högtalare att följa snabbt. Om tipsen nedan inte gäller din enhet, se högtalartillverkarens användarhandbok för ytterligare instruktioner.

 • Tryck och håll ned strömbrytaren: Många Bluetooth-högtalare växlar till parningsläge genom att stänga av högtalaren och sedan slå på enheten medan du håller ned strömbrytaren. När högtalaren är i parningsläge avger den vanligtvis ett ljud eller dess indikator blinkar snabbt.
 • Håll ned parningsknappen: Vissa Bluetooth-högtalare har en dedikerad knapp som sätter enheten i parningsläge. Hitta en knapp på din enhet med Bluetooth-symbolen bredvid den och håll den intryckt tills högtalaren avger ett ljud eller dess ljusindikator blinkar snabbt.

Med din Bluetooth-högtalare nu upptäckbar, para ihop den med din iPhone eller Android-telefon.

Hur man ansluter en Bluetooth-högtalare till en iPhone

Processen att para ihop en Bluetooth-högtalare med en iPhone behöver bara ske en gång. När en Bluetooth-högtalare har parats ihop med en iPhone bör den automatiskt anslutas varje gång den slås på.

 1. Placera Bluetooth-enheten i parningsläge.

 2. Öppna iPhone på iPhone inställningar app.

 3. Välja bluetooth.

 4. Se till att Bluetooth-funktionen är påslagen. Om bluetooth vippströmställaren är grön, Bluetooth är aktiverat och ingenting behöver ändras. Om inte, välj växeln för att aktivera Bluetooth.

 5. Bläddra ner till Andra enheter och leta efter Bluetooth-högtalaren i listan. Var tålmodig, eftersom det kan ta en stund att dyka upp.

  Se till att Bluetooth-högtalaren är i parningsläge under den här tiden.

 6. När högtalaren visas väljer du enhetsnamnet du vill ansluta. Det tar några sekunder för de två enheterna att paras. När du är klar uppdateras statusen till Ansluten på skärmen.


Hur man ansluter en Bluetooth-högtalare till en Android-telefon

Samma som med en iPhone, processen för att ansluta en Bluetooth-högtalare till en Android-enhet behöver bara ske en gång. När en Bluetooth-högtalare har parats ihop med din enhet ska den automatiskt anslutas varje gång den slås på.

 1. Öppna inställningar app.

 2. Navigera till Anslutna enheteroch slå på bluetooth växel, om den inte är aktiverad.

 3. Välja bluetooth för att visa alternativen.

 4. Välja Koppla ihop en ny enhet för att placera Bluetooth-enheten i parningsläge.

 5. Leta efter Bluetooth-högtalarens namn i listan. Var tålmodig eftersom det kan ta en stund att dyka upp.

  Se till att Bluetooth-högtalaren är i parningsläge under den här tiden.

 6. Välj högtalarens namn för att ansluta till det. Det tar några sekunder innan enheterna kopplas ihop. När du är klar visar skärmen att högtalaren är ansluten.


Hur man parar ihop flera högtalare samtidigt

Vissa populära Bluetooth-högtalare kan anslutas parallellt till en enda telefon för att uppnå stereoljud eller för att öka volymen. Om du har ett par högtalare som noterar att de kan ansluta på en gång kan du ladda ner tillverkarens mobilapplikation från antingen Google Play eller Apple App Store för att komma igång.

Logitechs populära märke av Ultimate Ears-högtalare kan till exempel paras ihop genom att ladda ner en av företagets tillgängliga appar. Kontrollera med tillverkaren om funktionen är möjlig med dina högtalare.

Lämna en kommentar