När Clubhouse kommer, inga inbjudningar till alla

#


Den sista punkten för Clubhouse, det inbjudningssystem som många inte gillade, är på väg att falla. Det saknas fortfarande ett datum, men en indikation har kommit

Den mest populära "virtuella marknadsplatsen" i början av 2021 förbereder sig för att öppna sina dörrar för alla. Detta har tillkännagivits av samma företag som förvaltar den sociala rösten Clubhouse, som länge endast var tillgänglig för Apple-användare och fortfarande endast är tillgänglig genom inbjudan från befintliga medlemmar. En begränsning som för vissa var meningslös och som i slutändan ökade förväntningarna hos dem som skulle ha velat gå med.

Den första av de två begränsningarna för medlemskap i Clubhouse har nyligen fallit sönder. Android-appen kom i maj och blev en omedelbar succé med över 2 miljoner installationer på drygt två veckor efter att den släpptes på Play Store. Då återstår det andra, inbjudningssystemet, som har gett upphov till en rad negativa recensioner på både Apples och Googles virtuella butik, undertecknade av de många användare som var besvikna över att de äntligen kunde ladda ner appen, övertygade om att de var ett steg från att lära känna den populära sociala rösten, bara för att upptäcka att de inte kunde registrera sig utan en inbjudan.

Clubhouse utan urval vid ingången

Ett val, att begränsa antalet medlemmar under lång tid, som Clubhouse nyligen förklarade var avsiktligt, trots att liknande förslag från väletablerade jättar som Twitter med Spaces inte lät vänta på sig och potentiellt tog bort en del av de användare som, med traditionella registreringsmetoder, kunde ha registrerat sig och blivit lojala mot Clubhouse.

Clubhouse motiverade sitt val med att man ville erbjuda en plattform som var tillförlitlig och så felfri som möjligt, ett tillvägagångssätt som är helt annorlunda än de som tekniken har vant oss vid under åren. Under uppstartsfasen var det mindre viktigt att gemenskapen växte än att plattformen var stabil, och att undvika dussintals eller hundratals rapporter om anomalier och problem var det viktigaste för cheferna.

Det verkar dock som om man på den här fronten har uppnått en tillräcklig grad av mognad och soliditet för att kunna öppna Clubhouse för den publik som är angelägen om att lära känna och uppskatta det sociala för tillfället. De siffror som uppnåddes på Android efter ett par veckor efter att appen publicerats på Play Store har trots allt lämnat de flesta i branschen förbluffade, vilket vittnar om hur många som följt Clubhouse på bara några månader sedan starten.

Om allt går bra kommer Clubhouse att öppna sina dörrar under sommaren utan något urval för att komma in. Den tid som skiljer plattformen från den "fria rörelsen" kommer att användas för att stärka grunden för den nya sociala rösten och förbereda den för vad som kan bli en anstormning av miljontals nya användare på kort tid.

Öppnandet av Clubhouse för ett stort antal användare kommer vid en tidpunkt då konkurrenterna har gått till motattack. Särskilt Twitter, som redan har utvecklat en metod - Ticketed Spaces - som gör det möjligt för innehållsskapare att tjäna pengar på sina insatser, och här verkar Clubhouse ligga lite efter trots att de har lanserat ett liknande system för att tjäna pengar.


Lämna en kommentar