Så här hittar du dolda filer på iPhone och Android

#


Inte allt i en smartphone är tillgängligt för användaren. Det finns också dolda filer: så hittar du dem på iPhone och Android

Det kan vara svårt att tro, men allt på de enheter som vi bär med oss varje dag, smartphones, är inte synligt. Ja, precis som i Windows och macOS finns det dolda element i iPhone och Android, trots känslan av att vi har allt inom räckhåll när vi använder våra smartphones.

Och på sätt och vis är det okej. Det är normalt att de som har köpt en enhet, även en dyr sådan, vill ha allting till hands, men det är också förståeligt att tillverkarna väljer att dölja vissa filer, för om en av dem raderas, avsiktligt eller av misstag - och det är oftast alltid "fel" - kan det leda till allvarlig och till och med irreparabel skada. De dolda filerna på iPhones och Androids är i allmänhet de filer som operativsystemet behöver för att starta upp smarttelefonen och utföra vanliga eller komplexa operationer. Så en varm rekommendation innan du går vidare för att ta reda på hur man hittar dolda filer på iPhone och Android: om du bestämmer dig för att göra dem synliga, även om det är av legitim nyfikenhet, ändra dem inte och radera dem framför allt inte. Det kan kosta dig dyrt.

Hur man hittar dolda filer på Android

Android, som är en mycket mer flexibel och tillgänglig miljö än den som utvecklats av Apple, gör det möjligt för användaren att visa dolda filer (men missbruka inte denna eftergift på grund av riskerna som förklarats ovan).

På Android öppnar du helt enkelt filhanteraren som är förinstallerad på smarttelefonen och letar efter alternativet för att visa dolda filer. Om det inte finns någon förinstallerad filhanterare eller om du vill ha mer exakta instruktioner kan du ladda ner Googles filhanterare - som intuitivt heter Google Files och är gratis - öppna den och ge behörighet.

Nu när du inte har omedelbar tillgång till dolda filer måste du trycka på de tre horisontella linjerna i det övre vänstra hörnet av skärmen, sedan på Inställningar och slutligen aktivera punkten Visa dolda filer. På så sätt får du tillgång till de objekt som vanligtvis döljs av operativsystemet.


Hur man hittar dolda filer på iPhone

Vi avslutar med den mest komplicerade frågan av alla, nämligen hur man hittar dolda filer på iPhone. Det är bra att säga det direkt: Apple tillåter inte att du tittar på dolda filer på smarttelefonen. Och anledningen är enkel, det är den som förklaras ovan: Apple vill undvika att du, även om det är ett misstag, raderar en fil som är avgörande för att smarttelefonen ska fungera.

Apple vill undvika att telefonen blir en pappersviktare och har därför beslutat att hindra användaren från att se dolda filer på iPhone, och begränsar konsultationen av filer som är avgörande för iPhone till systemappar och operativsystemskomponenter.


Lämna en kommentar