När EMUI 10 kommer till Huawei-smartphones


Uppdateringen av EMUI 10 börjar den 8 september med P30 och P30 Pro. I slutet av september kommer den även att finnas på andra smartphones från det kinesiska företaget

Med den officiella presentationen av EMUI 10 avslutades Huawei Developers Conference, den första konferensen för utvecklare som anordnades av det kinesiska företaget. Evenemangets höjdpunkt var lanseringen av HarmonyOS, det plattformsoberoende operativsystemet som Huawei skapat för att motverka Android och iOS, men det fanns även andra mycket intressanta presentationer. Det fanns också andra mycket intressanta presentationer, till exempel den om EMUI 10, användargränssnittet som snart kommer att debutera på ett antal Huawei-smartphones.

Det kinesiska företaget har siktet inställt på den nya versionen av användargränssnittet. Ikondesignen har setts över helt och hållet för att göra den mer Android-liknande, och det finns också en del nya funktioner, som t.ex. nattläget. EMUI 10 innehåller också alla de nya funktioner som Google vill ha i Android 10 Q, nästa version av operativsystemet som kommer att släppas i slutet av augusti.

Det kinesiska företaget har utarbetat en färdplan och en lista över Huawei-smartphones som kommer att få EMUI 10-uppdateringen. De första smarttelefonerna som får EMUI 10 är P30-serien, medan Mate 20 och Huawei P20 får vänta några veckor till. Detsamma kommer att gälla för Honor-smartphones, där UI-uppdateringen kommer lite senare.

Nya funktioner i EMUI 10

Huawei har fokuserat på två aspekter i utvecklingen av EMUI 10: en ny ikon- och skärmdesign och nya funktioner som förbättrar stabiliteten och får kinesiska enheter att prestera bättre.

När det gäller designen har ikonerna designats om helt och hållet så att de ligger närmare dem som finns i standardversionen av Android. Den här radikala förändringen bör göra det roligare att använda en Huawei-smartphone.

På funktionalitetsfronten har mindre ändringar gjorts i många aspekter av användargränssnittet och Huawei-apparna har uppdaterats. Den största förändringen är definitivt det mörka läget. Huawei har i likhet med Google för Android och Apple för iOS lagt till ett mörkt läge på mjukvarunivå. Huaweis nattläge kännetecknas av att man valt en blå färg, till skillnad från den klassiska svarta färgen som andra företag väljer. Enligt Huaweis utvecklare gör den blå färgen orden lättare att läsa och detaljerna framträder tydligare.


Huawei smartphones, när släpps EMUI 10

Under Huaweis utvecklarkonferens för EMUI 10 meddelade det kinesiska företaget att den nya UX:en kommer att finnas på Huawei P30 och P30 Pro den 8 september. Nu kommer också en färdplan från Kina för lanseringen av EMUI 10 på andra Huawei-enheter. I slutet av september kommer UI-versionen att börja användas på Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20x och Mate 20 RS. Andra Huawei-smartphones får vänta till slutet av året.

Mjukvaruuppdateringen väntas även för Honor-enheter. MagicUI 3.0, gränssnittet som bygger på EMUI 10, kommer att släppas för Honor 20, Honor 20 Pro, Honor View 20 och Honor Magix 2 i slutet av september.


Lämna en kommentar