Nya Microsoft Surface: hur den ser ut och hur mycket den kostar


I går presenterade Microsoft en nästan fullständig uppdatering av Surface-produktserien: alla är Windows 11-baserade, utom Surface Duo 2 (Android)

Microsoft presenterade flera produkter i går vid ett evenemang för Surface-serien. Förutom Surface Pro 8, Laptop Studio och Go 3 presenterade Microsoft även Surface Duo 2, en uppdatering av den smartphone med dubbla skärmar som Redmond anser vara det mest trovärdiga alternativet till vikbara enheter.

Microsoft Surface Duo 2 har två OLED-skärmar på 5,8 tum med 90 Hz som är åtskilda av ett gångjärn, med en total diagonal (inklusive gångjärnet) på 8,3 tum. Detta generationsskifte medför Qualcomms 5G Snapdragon 888-chip, 8 GB RAM och upp till 512 GB lagringsutrymme, tre bakre kameror på 12 MP med 2x ultravidvinkel- och teleobjektiv, ett batteri på 4 459 mAh med snabbladdning och trådlös laddning samt en vikt som bara kan vara generös (284 gram). Tyvärr kommer den inte att komma till Italien, åtminstone inte till en början; i Frankrike börjar priserna på 1 599 euro för 128 GB.

Microsoft Surface Pro 8

Surface Pro 8 har presenterats som den mest kraftfulla två-i-ett-datorn på marknaden idag. De har 11:e generationens Intel Core-processorer, upp till 32 GB RAM och upp till 1 TB lagringsutrymme med Wi-Fi, medan modeller med LTE också kan förlita sig på flyttbara 128 eller 256 GB SSD-diskar.

Som viktiga nyheter kan nämnas den 13-tums PixelSense Flow-skärmen, som har en uppdateringsfrekvens på 120 Hz med adaptiv färgtemperatur och kan användas tillsammans med den nya Surface Slim Pen 2, som är ännu effektivare för yrkesverksamma och kreativa personer. Den viktigaste nya funktionen är de nya vibrationsmotorerna, som enligt Microsoft kan ge känslan av en "riktig" penna som löper över papper, även när den används i populära program som Photoshop.

Batteriet har upp till 16 timmars batteritid, men det laddas när det sätts in i fördjupningen i tangentbordet och Surface Pro 8 är stängd. Den nya två-i-ett-datorn kommer till Italien i början av 2022 till ett ännu okänt pris, men i USA börjar priset på över 1 000 dollar.


Microsoft Surface Laptop Studio

Surface Laptop Studio är en hybrid mellan en surfplatta och en bärbar dator. Precis som Pro 8 levereras Laptop Studio med Windows 11, en 14,4-tums 120 Hz pekskärm som är kompatibel med Surface Slim Pen 2, två USB 4-portar, 58 Wh-batteri och 11:e generationens Intel Core i5- eller i7-processorer, upp till 32 GB RAM och 2 TB lagringsutrymme. Tre användningslägen planeras: Laptop, Stage och Studio, som kan alterneras tack vare det gångjärn som Microsoft har utvecklat.

Surface Laptop Studio kommer till Italien i början av 2022 till ett ännu okänt pris. I USA börjar den på över 1 500 dollar.


Microsoft Surface Go 3

Surface Go 3 är en stor förbättring jämfört med tidigare: upp 60 procent prestanda tack vare 10:e generationens Intel Core-chip, men en dubbelkärnig Intel Pentium Gold 6500Y finns också som ett "basalternativ". Microsoft har meddelat att man har utvecklat ett läge speciellt för barn, och det gör det möjligt att skapa flera användarprofiler, vilket gör den perfekt för delad användning i en familj.

Microsoft Surface Go 3 kommer till Italien från och med den 5 oktober 2021 med ett pris från 449 euro.

Lämna en kommentar