Windows 10, nu kan du använda smartphone-appar på din dator


Microsoft och Samsung har visat upp en ny funktion i Windows 10 som gör att du kan använda smartphone-appar på din dator: så här använder du den

Smartphones och datorer har hittills betraktats som motsatta enheter: smarttelefonen används för vardaglig underhållning, datorn för arbete och för att spela lite mer komplexa spel. Snart kan de två enheterna dock komma att komplettera varandra tack vare Windows 10. Vid presentationen av Galaxy Note 20 den 5 augusti 2020 visades en innovativ funktion i smarttelefonen: appen Your Phone gör det möjligt att använda appar i smarttelefonen direkt på datorn.

Detta är en vidareutveckling av appen Your Phone, som Microsoft lanserade för över ett år sedan för Windows 10 och som syftar till att använda vissa funktioner i smarttelefonen på datorn. Det började med notiser, sedan lades möjligheten till att hantera musiken som spelas på telefonen från datorn till, och nu har man kommit fram till den mest efterlängtade funktionen: att starta smartphoneappar på datorskärmen. För tillfället har verktyget bara släppts för vissa användare som prenumererar på Windows Insider, den version av Windows 10 där testerna utförs. Och lanseringen kommer att ske långsamt, så att funktionen kan testas fullt ut.

Hur du använder smartphoneappar på din Windows 10-dator

Samsung och Microsoft har visat upp den nya funktionen i appen Din telefon som gör att du kan använda smartphoneappar på din dator. Men hur används den nya funktionen? Det är helt enkelt ett slags överföring från mobilskärmen till datorskärmen. När du går in i appen Din telefon på din dator kommer det att finnas en sektion som är särskilt avsedd för verktyget, och när du öppnar den kan du se alla appar som är installerade på din telefon: med ett enkelt klick kan du starta dem.

Men det är inte allt. Användarna kommer också att kunna lägga till dem i Start-menyn för att alltid ha dem nära till hands. Det finns begränsningar för användningen av funktionen: högst en app åt gången på grund av smarttelefonens låga effekt. Denna begränsning är dock bara tillfällig, eftersom det kommer att bli möjligt att arbeta med multitasking redan nästa år.


Vilka modeller är kompatibla

Microsoft har meddelat att förutom Galaxy Note 20 har totalt 33 smartphones stöd för denna nya funktion. Den slutliga listan är dock inte tillgänglig ännu, men kommer snart.


När den nya Windows 10-funktionen kommer

Vägen framåt kommer att vara lång och hindren att övervinna kommer att vara många. Det är inte en enkel funktion och det kan uppstå problem runt hörnet, vilket är anledningen till att Microsoft har beslutat att bara släppa den för ett begränsat antal Windows Insider-användare, så att den kan testas i lugn och ro och i lugn och ro. Den officiella lanseringen kommer förmodligen att ske först nästa år.

Lämna en kommentar