Ordbehandlingsappar för Android-telefoner och surfplattor

Har du funderat på att få en ordbehandlingsapp på din Android-enhet? Ordbehandlingsappar är inte bara begränsade till iPads. Om du vill visa dokument som Word-filer, kalkylark, PDF-filer och PowerPoint-presentationer eller skapa nya dokument på din surfplatta eller telefon, finns det troligen en app där ute som passar dig.

Här är några av de bästa och mest populära Android-ordbehandlingsapparna.


1. OfficeSuite Pro + PDF

MobiSystems Vad vi gillar

 • Fullfjädrad kontorssvit

 • Gratis test tillgänglig

 • Hanterar en rad format

Vad vi inte gillar

 • Något dyrt

OfficeSuite Pro + PDF från MobiSystems (tillgänglig i Google Play Store) är en robust app som är funktionsrik och låter dig skapa, redigera och visa Microsoft Word, Microsoft Excel och PDF-dokument och möjligheten att visa PowerPoint-filer.

OfficeSuite + PDF är en gratis testversion av appen som ger dig en chans att prova appen innan du förbinder dig att köpa den.

Den här appen är enkel att använda och åtgärder som marginalinställning och textjustering är enkla. Det hanterar insättningen av bilder och andra media väl, och formatering och manipulering av text är också enkelt.

En av de bästa funktionerna i OfficeSuite Pro är hur väl det bevarar formateringen i dokument. Att överföra ett dokument från en bärbar dator med Microsoft Word med molnlagring (exempel på molnlagringstjänster som erbjuder ledigt utrymme inkluderar Microsoft OneDrive och Google Drive) resulterade i inga formatändringar.

Ladda ner OfficeSuite Pro + PDF för Android

2. Google Dokument

Google vad vi gillar

 • Stöds mest

 • Tillgänglig var som helst och enkel uppladdning

 • Fri!

 • Stöder massor av filformat

Vad vi inte gillar

 • Kräver internetanslutning

Google Docs för Android är en del av en uppsättning applikationer för kontorproduktivitet som inkluderar Google Docs, Sheets, Slides och Forms. Ordbehandlingsapplikationen, som bara heter Docs, låter dig skapa, redigera, dela och samarbeta om ordbehandlingsdokument.

Som ordbehandlare får Google Docs jobbet gjort. Alla viktiga funktioner är tillgängliga, och användargränssnittet har en bekant känsla om du är van vid Word, så att justeringen inte är betungande.

Google Docs är integrerat med Google Drive, molnlagringstjänsten från Google, där du kan spara dina filer i molnutrymme och komma åt dem från alla dina enheter. Dessa filer på Drive kan delas ut till andra användare, antingen som helt enkelt synliga filer, eller så kan andra beviljas redigeringsbehörigheter. Detta gör samarbetet mycket enkelt och tillgängligt för användare, oavsett vilken enhet eller vilket operativsystem de använder.

Google Docs har haft några problem med formateringsförlust vid konvertering av ett uppladdat Word-dokument, men detta har förbättrats nyligen.

Ladda ner Google Docs för Android


3. Microsoft Word

Microsoft vad vi gillar

 • Fullfjädrad och kraftfull

 • Använd den var som helst

 • Fri!

Vad vi inte gillar

 • Kräver en internetanslutning

 • Vissa köp i appen

Microsoft har flyttat sin häftklammerkontorsproduktivitetspaket Microsoft Office till den mobila online-världen. Android-ordbehandlingsversionen av Microsoft Word erbjuder en funktionell och bekant miljö för att läsa och skapa dokument.

Användargränssnittet är känt för användare av skrivbordsversionen Word, men strömlinjeformat till kärnfunktionerna och funktionerna. Gränssnittet gör dock en mindre elegant övergång till de små skärmarna på smartphones och kan kännas besvärligt.

Även om appen är gratis, måste du uppgradera till en prenumeration på Microsoft Office 365 om du vill ha funktioner utöver de grundläggande inkluderade, till exempel samarbete i realtid eller granska / spåra ändringar. enstaka datorlicenser till licenser som tillåter installation på flera datorer.

Om du är bekväm med att använda Word på din dator och kryper vid tanken på att lära dig en ny apps gränssnitt kan Microsoft Word för Android vara ett bra val när du går över till mobil.

Ladda ner Microsoft Word för Android


4. Docs To Go

DataViz Vad vi gillar

 • Fullt presenterade

 • Stöder flera format

 • Anslut med olika molnlagring

Vad vi inte gillar

 • Bara ett steg under Microsoft eller Google

Documents To Go - nu kallat Docs To Go - från DataVis, Inc., har anständiga ordbehandlingsrecensioner. Appen är kompatibel med dina Word-, PowerPoint- och Excel 2007- och 2010-filer och har möjlighet att skapa nya filer. Den här appen är en av få som också stöder iWorks-filer.

Docs to Go erbjuder omfattande formateringsalternativ, inklusive punktlistor, stilar, ångra och göra om, hitta och ersätt och ordräkning. Den använder också InTact Technology för att behålla befintlig formatering.

Docs To Go erbjuder en gratis version, men för avancerade funktioner, som stöd för molnlagringstjänster, måste du köpa en fullständig versionsknapp för att låsa upp dem.

Ladda ner Docs To Go för Android

Så många appar att välja mellan!

Detta är bara ett litet urval av ordbehandlingsapparna som är tillgängliga för Android-användare. Om dessa inte helt passar dina behov, eller om du bara letar efter en annan upplevelse än välbekant Word, prova andra. De flesta erbjuder en gratis, men vanligtvis nedskalad, version av deras app, så om du hittar en du vill prova men den kostar, sök efter gratisversioner. Dessa visas ofta på höger sida av app-sidan; om du inte ser en, försök att söka efter utvecklaren för att se alla appar de har tillgängliga.

Lämna en kommentar