PCD-fil (hur man öppnar eller konverterar en)

En fil med PCD-filtillägget är en Kodak Photo CD Image-fil. Dessa filer används för att lagra högupplösta foton på CD-skivor, liksom av Kodak-skannmaskinvara. PCD-filer lagrar komprimerade bilder och behåller fem upplösningar av samma foto i en enda fil, inklusive 192x128, 384x256, 768x512, 1536x1024 och 3072x2048.

Om en PCD-fil inte är en Kodak-bildfil kan det vara en ren komponentdatafil, en Pokemon Wonder Card-fil eller en Point Cloud-datafil.


Hur man öppnar en PCD-fil

Öppna en PCD-fil som är en Kodak Photo CD-bildfil med ThumbsPlus, Corel PaintShop Pro, IrfanView (det kan kräva ett plugin-program och fungerar bara i 32-bitarsversionen), XnView, Zoner Photo Studio eller en annan populär foto och grafik verktyg. Adobe Photoshop fungerar också, men bara om det är CS3 eller CS2.

PCD-filer i Pure Component Data-formatet är kemiska datafiler som används av programmet ChemSep.

PCD-filer som är Pokemon Wonder Card-filer låser upp nya händelser och andra saker i Pokémon Nintendo DS-spelet. Pokemon Mystery Gift Editor redigerar dessa typer av PCD-filer. PokeGen-programmet öppnar PCD-filer så att filerna kan importeras till sparade Pokémon-spel (filer med .SAV-tillägget).

Point Cloud Library öppnar Point Cloud-datafiler.

Om du upptäcker att ett program på din dator öppnar PCD-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppet PCD-filer, måste du ändra standardprogrammet som öppnar PCD-filer.

Hur man konverterar en PCD-fil

Pcdtojpeg konverterar en Kodak Photo CD Image-fils högsta tillgängliga upplösning till en JPG-fil på både Windows och macOS. Detta verktyg används via kommandoraden, så läs avsnittet Användning på webbplatsen Pcdtojpeg för att förstå hur det fungerar.

Ett annat alternativ som konverterar en PCD-bildfil är att använda CoolUtils.com. Ladda upp PCD-filen till den webbplatsen och välj sedan att konvertera en PCD-fil till JPG, BMP, TIFF, GIF, ICO, PNG eller PDF.

Om du har en PCD-fil som är en Point Cloud-datafil finns det ett pcd2ply-kommando som du kan läsa om på deras webbplats som kan användas för att konvertera PCD till PLY (en Polygon-modellfil).


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om din fil inte öppnas just nu är det troligt att du inte har att göra med en PCD-fil. Detta kan vara fallet om du har felläst filtillägget, vilket är väldigt enkelt att göra med ett tillägg som har sådana vanliga bokstäver.

Till exempel är PSD och PDD avstängd med bara en bokstav jämfört med PCD, men att försöka öppna en av dessa filer i ett Pokémon-program, till exempel, kommer inte få dig långt och du kommer förmodligen stöta på några fel.

Detsamma kan sägas för andra som PDC-, PPC- och PCC-filer. Om du har en av dessa filer eller något helt annat, undersök bokstäverna / siffrorna som följer filnamnet för att lära dig mer om formatet och vilket program du behöver för att öppna, redigera eller konvertera din fil.