Pluto TV, den nya gratis plattformen lanseras idag


Den nya streamingplattformen Pluto TV skiljer sig helt från alla andra: ingen registrering, ingen betalning för att titta på filmer och tv-serier

Som utlovat i slutet av september har Pluto TV, den nya gratis streaming-TV från ViacomCBS (MTV, Comedy Central, Nickelodeon, Paramount Network), även kommit till Italien. Pluto TV är den kostnadsfria motsvarigheten till Paramount+:s betalprogram, som också kommer till Italien.

Det finns åtta sektioner med olika kanaler inom dem: filmer, serier, brott, underhållning, musik, sport, barn och dokumentärer. Det mesta av innehållet är på italienska och engelska utan undertexter. Det finns två sätt att använda Pluto TV: linjärt, dvs. direktsändning, och on demand, som liknar många andra streamingplattformar. I vilket fall som helst är dock allt innehåll gratis: det finns faktiskt annonser. Pluto lovar högst fyra reklamfilmer per timme, men aldrig vid start. Mycket intressant är integritetshanteringen, som förtjänar en separat diskussion.

Pluto TV: var man kan se det

Pluto TV lanserades i morse, men apparna var inte omedelbart tillgängliga: det tog några timmar. Just nu kan du ladda ner Pluto TV-appen för Android, iOS, Chromecast (även Chromecast med Google TV) och Android TV, Amazon Fire Stick.

Appen heter fortfarande "Pluto TV - Movies & TV Series" och är ännu inte stabil på alla plattformar. Tyvärr finns det väldigt lite information på den officiella webbplatsen för Pluto TV, och till och med supportsidan är väldigt oklar.

Samt sett ser det ut som om tjänsten har lanserats i "beta", men den är gratis, så ingen kommer att bli alltför upprörd över det.


Pluto TV: affärsmodellen

Pluto TV är en plattform som skiljer sig mycket från alla andra: du behöver inte ens registrera dig för att använda den, du loggar bara in på webbplatsen eller laddar ner en av apparna för att titta på innehållet.

Appen samlar dock in viss data om användarens tittande och använder den för att administrera reklamfilmerna. Affärsmodellen är alltså en blandning av det förflutna och framtiden: den gamla reklamen i mitten av filmerna, men personlig som på Internet.

Det finns i alla fall ett alternativ för att be företaget att inte sälja de insamlade tittaruppgifterna. Kort sagt är det ett mycket intressant experiment, vi får se hur mycket det kommer att uppskattas i Italien där tittarna är mycket inriktade på digital markbunden sändning för att se gratis innehåll.


Lämna en kommentar