Gmail för Android lägger till phishing-filter


Google har börjat släppa en uppdatering för Gmail som ökar säkerheten och skyddar mot phishing-kampanjer: ett meddelande kommer att varna oss för faran

Googles kamp mot cyberhot fortsätter. Efter att upprepade gånger ha visat på Androids framsteg när det gäller att motverka skadlig kod och virus uppdaterar det kaliforniska företaget Gmail och inför ett antal funktioner som syftar till att förbättra programmets säkerhet.

Den nya uppdateringen innehåller framför allt ett filter mot nätfiske, en av de viktigaste teknikerna som hackare använder för att rikta in sig på fattiga offer. Funktionen bör öka användarnas säkerhet, eftersom Gmail tidigare har varit måltavla för många nätfiskekampanjer. För några månader sedan spreds till exempel en skadlig bilaga via Big G:s e-post och riskerade flera användares uppgifter. Det nya filtret, som bara finns i Android-versionen av appen, kommer därför att hjälpa innehavare av Gmail-konton att avslöja nätfiskeförsök i sina e-postmeddelanden.

Hur filtret mot nätfiske fungerar

Nu ska vi se hur Gmails filter mot nätfiske kommer att fungera. Om en användare klickar på en länk i ett e-postmeddelande som Mountain Views program anser vara misstänkt, kommer Gmail att visa en varning om hur farlig den webbplats som användaren ska öppna är, och som bedöms som potentiellt farlig. Användaren kan dock på egen risk fortsätta att klicka på länken som Google anser vara skadlig eller rapportera den som säker till Big G-servern.


Hur man skyddar sig mot nätfiske

Filter åt sidan, det bästa vapnet mot nätfiske är förebyggande åtgärder. Det är lämpligt att aldrig öppna misstänkta e-postmeddelanden och att aldrig klicka på länkar i dem. Hackarnas mål är att leda offren till falska webbplatser för att stjäla deras uppgifter: e-post, lösenord och bankuppgifter.


Lämna en kommentar