Windows 10, den nya versionen är klar: utrymme för nyheter


Den första stora sexmånadersuppdateringen av Windows 10 år 2021 är praktiskt taget klar: här är de viktigaste nyheterna och när den kommer att vara tillgänglig för alla användare.

Den nya Windows 10-uppdateringen är redo att visas på datorerna hos användare av Microsofts operativsystem. Uppdateringen 21H1 kommer i maj och kommer att medföra en trevlig ny funktion som ger tillgång till nyheter och intressen direkt i aktivitetsfältet.

Testfasen för Windows 10 21H1-paketet inleddes den 13 april. Enligt uttalanden från Senior Program Manager för Windows Insider Program Brandon LeBlanc är det mycket troligt att build 9043.928 är den sista build som planeras för maj innan den slutliga lanseringen. Nyheter är en av de mest intressanta nya funktionerna för allmänheten, medan de andra funktionerna främst är avsedda för företagspubliken, med ändringar och tillägg för stöd för flera kameror i Windows Camera, Defender Application Guard och fjärrarbete med maskiner som är utrustade med operativsystemet från Redmond.

Nyheter i Windows 10, hur det fungerar

Det kommer att bli extremt enkelt och snabbt att få tillgång till nyheter och intressen direkt från aktivitetsfältet, enligt Microsoft. På den officiella bloggen för operativsystemet har den nya implementeringen illustrerats som ger en fullständig anpassning av nyheterna, som kommer att börja visas på datorer under de kommande veckorna för att nå alla användare under de kommande månaderna.

Från väderinformation, som infogas direkt i baren och kan identifieras med en blick, till korta blixtar om de mest spännande ämnena, från nyheter till sport, genom ekonomi, teknik eller trafik, alternativen att välja mellan är många och alla tillgängliga utan att behöva öppna någon annan app som kan gå att belasta prestandan på din enhet. Klicka bara på rubrikerna för att läsa hela nyheten eller spara den för senare.

Mina intressen hamnar också direkt i aktivitetsfältet, vilket gör användarupplevelsen trevligare genom att det finns uppdateringar och nyheter om de ämnen som användaren tycker är särskilt intressanta. När du väl har valt utgivare och ämnen som du vill följa kan du se dem tillsammans med nyheterna i kortformat som gör det möjligt att konsultera dem på bästa sätt.


Windows 10, när uppdateringen kommer

Under de senaste åren har det blivit allt svårare för Microsoft att hålla tidsfristerna för publicering av de två stora halvårsvisa uppdateringarna av Windows 10. Dessa uppdateringar brukar definieras med en förkortning bestående av fyra bokstäver och siffror: de första två anger året, de andra två första eller andra halvåret. 21H1 är till exempel uppdateringen för "första halvåret" 2021. Användarna minns fortfarande hur förra årets "majuppdatering" inte alls kom i maj.

Som Windows-teamet har bekräftat är uppdateringen dock redan klar och kommer snart att göras tillgänglig för alla användare. Något specifikt datum har ännu inte markerats i kalendern, men som vanligt kan det lanseras som ett valfritt paket på Patch Tuesdays i maj.

Som tidigare kan användare som manuellt söker efter uppdateringar via operativsystemets särskilda inställningar få tillgång till innehållet som en prioritet. Det är bäst att kontrollera om du vill vara bland de första som kan testa alla integrationer.


Lämna en kommentar