Så här aktiverar du Sanremo 2020-filtret för Instagram stories


På Instagram finns det ett filter som är dedikerat till Sanremo där du utmanas att sjunga de mest kända låtarna från festivalen. Så här fungerar det

För att Sanremo är Sanremo: om du har läst det medan du sjöng kommer du säkert att älska den nya funktionen som är reserverad för alla Instagram-användare. Sanremo 2020-filtret som firar festivalens 70:e upplaga har faktiskt cirkulerat på den berömda appen i några dagar. Det är en rolig effekt att använda i Stories.

Detta innehåll har blivit ett måste för användarna. De använder den för att dela med sig av dagens ögonblick eller sina favoritlåtar. Alla kan skapa egna filter för sina berättelser eller använda andras filter. Om filtret för att upptäcka en Disney-figur för bara några dagar sedan var det populäraste, kan nu alla improvisera som sångare eller artist inom en ram som appliceras av filtret som består av färgade blommor, symbolen för Sanremo. Den lanserades av festivalens officiella konto, vilket visar att festivalen gör ett bra jobb för att leva upp till sin 70-årsdag, samtidigt som den är modern. Nu ska vi se hur det fungerar.

Hur man använder Sanremo 2020-filtret i Instagram Stories

Sanremo Festival är ett av de mest populära evenemangen i Italien. Den äger rum just i dessa dagar och kommer att följas av miljontals människor. Så vad är det bästa sättet att fira det, om inte med en vacker berättelse på Instagram? Det är lätt att göra: använd bara filtret som skapats av programmets officiella konto.

Logga in på @sanremorai-kanalen och gå till utrymmet under de presenterade berättelserna. Här finns fyra grå ikoner, en för rutnätet, en för IGTV, en för filtret och en för taggade foton. Den ikon som du är intresserad av är därför den tredje från vänster med smiley-symbolen. Tryck på den för att få tillgång till filtret "Sing Sanremo". Du kan använda det omedelbart eller spara det för senare användning.


Sing Sanremo 2020-filter: vad består det av?

Som namnet på effekten antyder är syftet att sjunga de mest kända låtarna som framfördes på Aristons scen. När du har valt den kan du använda den med den bakre kameran för att visa en annan person eller med selfiekameran för att improvisera en vacker sång från ditt konto. När du har valt den visas en ram med färgade blommor och en mikrofon vid munnen på skärmen. På huvudet finns en rektangel. Tryck på den och låten du vill spela upp visas. Möjligheterna är många: från den senaste Soldi av Mahmood till Vita Spericolata av Vasco, Mentre Tutto Scorre av Negramaro och många andra.

Flexibilitet är avgörande, för beroende på titeln har du bara några sekunder på dig att sjunga låten. I slutet av föreställningen kommer filtret självt att börja applådera efter sången. Om du inte känner till den valda låten kan du ta en ny berättelse från början tills du når det resultat som du tycker bäst om. När du är klar kan du dela med dig av din berättelse och fira festivalen. För att öka antalet visningar kan du använda den under programmet med hashtaggen #sanremo2020. Vi påminner om att Festival della Musica Italiana kommer att sändas från den 4 till den 8 februari på Rai Uno. Amadeus kommer att vara värd för evenemanget, som förutom direktsändning kommer att sändas över hela världen och streamas på RaiPlay.


Lämna en kommentar