Så här återställer du en frusen iPod touch (alla modeller)

Om du har problem med din iPod touch är det första steget i att försöka fixa det ett av de enklaste: starta om iPod touch. En omstart, även kallad omstart eller återställning, kan lösa många problem. Det fungerar precis som att starta om en dator. Det stänger av apparna som körs, rensar minnet och startar enheten på nytt.

Instruktionerna i den här artikeln gäller alla modeller av iPod touch från första generationen till 1: e generationen, släppt 7.


Så här startar du om iPod touch

Apple Inc.

Om din iPod touch har en konsekvent appkrasch, håller på att frysa upp eller har några andra problem, följ dessa steg för att starta om den:

 1. Tryck sova vakna -knappen (finns i det övre hörnet av iPod touch) tills ett skjutfält visas på skärmen. Det står Skjut till strömmen av (de exakta orden kan ändras i olika versioner av iOS).

 2. Släpp sova vakna och flytta skjutreglaget från vänster till höger.

 3. IPod touch stängs av och en spinner visas på skärmen. Sedan försvinner den och skärmen dämpar.

 4. När iPod touch är avstängd håller du ned sova vakna tills Apple-logotypen visas. Släpp knappen och enheten startar som vanligt.

Så här återställer du en iPod touch

Om din iPod touch är låst och du inte kan använda instruktionerna i det sista avsnittet, prova en hård återställning (Apple kallar denna teknik för en kraftåterstart, men båda termerna hänvisar till samma sak). Detta är en mer omfattande återställning och bör endast användas i fall där den första versionen inte fungerar.

Följ dessa steg för att tvinga om din iPod touch:

  • På iPod touch från 1: a till 6: e generationen: Tryck och håll ner Hem (på framsidan av iPod touch) och sova vakna samtidigt (på toppen).
  • På 7: e generationens iPod touch: Tryck och håll ner volym Ner och sova vakna knappen samtidigt.
 1. Fortsätt att hålla ned knapparna efter att skjutreglaget visas.

 2. Efter några sekunder blinkar skärmen och blir svart. Vid denna tidpunkt börjar den hårda återställningen.

 3. På ytterligare några sekunder tänds skärmen igen och Apple-logotypen visas.

 4. Släpp båda knapparna. IPod touch startar upp och enheten är redo att användas.

Behöver du veta hur du startar om en iPod-modell som inte beskrivs i den här artikeln eller en iPhone eller iPad? Kolla in vad du behöver göra för att fixa en frusen iPhone, iPad eller iPod.


Så här återställer du iPod touch till fabriksinställningar

Det finns en annan återställning du kan behöva använda: en återställning till fabriksinställningarna. Denna återställning fixar inte en frusen iPod touch. Istället raderas all data på enheten och återställer din iPod touch till det läge den var i när den först kom ur lådan.

Fabriksåterställningar används antingen när du planerar att sälja din enhet och vill ta bort dina data eller när problemet med din enhet är så allvarligt att du inte har något annat val än att börja på nytt.

Läs hur du återställer en iPod touch till fabriksinställningarna. Medan artikeln handlar om iPhone, eftersom båda enheterna kör samma operativsystem, gäller instruktionerna också för iPod touch.


Lämna en kommentar