Hur man spelar Flash på iPad

En av de många konstigheterna om iPad är dess oförmåga att spela Flash, som inkluderar både streaming video och spel som är gjorda med Flash. I en vitbok om ämnet skrev Apple-grundare Steve Jobs att Flash inte stöddes eftersom det saknade fullt stöd för pekskärmar, det skapade säkerhets- och prestandafrågor, det fick batteritid och det skapade ett extra lager mellan utvecklare och operativsystem. Nu när Adobe har dumpat Flash för mobil är det säkert att vi aldrig kommer att se officiellt Flash-stöd på iPad, men det betyder inte att du inte kan få Flash att fungera. Vi tittar på några sätt att spela Flash på iPad.

Ett vanligt inslag i dessa Flash-aktiverade webbläsare är hur de strömmar innehåll från en fjärrserver. Istället för att ansluta direkt till en webbplats ansluter dessa webbläsare till en fjärrserver, som sedan laddar ner sidan från den ursprungliga webbplatsen. Denna server kan sedan köra Flash-programmet och skicka tillbaka det till iPad-webbläsaren som en videoström. Detta kan ibland göra det svårare att interagera med Flash-spel eller appar.

Lifewire / Derek Abella

Tyvärr, eftersom webben har flyttat bort från Flash som standard, finns det färre och färre appar byggda för att köra Flash på iPad.


Photon-webbläsare

Photon Browser är lätt den bästa lösningen för att spela Flash-videor och spel på iPad. Photon är en fullfjädrad webbläsare med alla tillagda funktioner som man kan förvänta sig i en webbläsare, inklusive flikar webbsidor, fullskärmssökning, privat surfning, anonym surfning, bokmärken och möjligheten att skriva ut.

Men den främsta anledningen till att människor köper Photon Browser är dess förmåga att köra Flash. Detta slutar inte med bara videor. Photon Browser innehåller ett antal inställningar för att optimera upplevelsen, till exempel separata video- och spellägen. Ett Flash-spel kräver mer skanning för inmatning av användaren och snabbare uppdatering från spelaren, annars kan spelet bli hackigt eller laggy.

Med Photon Browser kan du också använda skärmtangentbordet för tangentbordskommandon till Flash-appen och välja mellan olika spelkontroller.

Ladda ner Photon Browser

Puffin webbläsare

Puffin Web Browser har både en gratis version (länkad ovan) och en betald version, som tar bort reklam från den gratis versionen. Inte bara har den stöd för att spela Flash-video och köra Flash-spel, men det ger dig också valet av en virtuell styrplatta eller virtuell Gamepad för att bättre kunna kontrollera dessa spel.

Till skillnad från Photon Browser är Puffin en ganska bra webbläsare. Det är blixtsnabbt med ett starkt användargränssnitt. Tyvärr är åtkomst till bokmärken konstigt gömd i menysystemet istället för att visas på huvudskärmen, vilket räcker för många användare att springa tillbaka till Safari. Och om användarna behöver en annan anledning att använda en annan webbläsare kommer det att vara reklam som kan bli irriterande. Men den enkla lösningen på detta dilemma skulle vara att köpa den betalda versionen.


Molnbläddring

Medan de andra webbläsarna i den här listan fungerar genom att ladda ner webbinnehållet till en fjärrserver innan de överförs till webbläsaren använder Cloud Browse en värd Firefox. Detta gör Cloud Browse okej för visning av Flash-innehåll, men inte så bra att faktiskt interagera med det.

Den här tjänsten levererar helt enkelt inte tillräckligt med funktioner för att garantera att du betalar priset för den. Om du behöver samarbeta mycket med Flash eller verkligen vill ha tillgång till Flash Games är Photon Browser det bästa valet. Om du vill ha både bra Flash-stöd och ett bra Safari-alternativ kan Puffin vara det bästa alternativet.

Ladda ner molnbläddring


Varför ska du undvika andra Flash-baserade webbläsare

Med den snabba antagandet av HTML 5-standarder minskar behovet av Flash på mobila enheter. Detta har fått några ganska bra Flash-webbläsare som Skyfire att försvinna från App Store.

Dessa bra webbläsare har ersatts av appar som hävdar att de ger Flash-stöd som kanske inte lever upp till förväntningarna. Några av dessa fungerar genom att låta dig vara värd för en webbläsare på din dator, genom att använda den webbläsaren för att cache webbsidan för mobilwebbläsaren.

Eftersom webbläsare ibland kan hantera känslig information är det bäst att hålla sig till den här listan om du absolut måste ha en webbläsare med Flash-stöd.

Lämna en kommentar