Vad varje port och knapp på 5: e generationen av iPod touch gör

Du kan direkt berätta att iPod Touch 5: e generationen skiljer sig från sina föregångare. Äldre iPod touch-modeller kom bara i svartvitt, medan 5: e generationens touch finns i en regnbågsfärg. Men det är mer än färger som gör den här modellen annorlunda. Det är också hårdvaran: portarna, knapparna och andra funktioner.

5: e generationens iPod touch delar många funktioner med iPhone 5, inklusive dess 4-tums Retina-skärm och dess ultratunna, ultralätta form. Använd diagrammet ovan och den här artikeln för att ta reda på vad var och en av portarna, knapparna och maskinvarufunktionerna på 5th Generation iPod touch är och hur du använder dem.

Vill du gå från iPod touch nybörjare till expert på bara några få klick? Vi har precis rätt sak för dig: Allt du behöver veta om iPod touch.


5: e generationens iPod touch-hårdvara

 1. Tillbakakamera: En av de två kamerorna finns på baksidan av iPod touch. Den här kameran, som har högre upplösning än kameran som används av användaren, används oftast för att ta stillbilder eller videor. Den tar 5 megapixelbilder och spelar in video på 1080p HD, vilket gör det till en stor uppgradering över den främre kameran. Tack vare iOS 6 stöder den också panoramafoton.
 2. Ryggmikrofon: Bredvid kameran finns ett litet nålhål. Det är mikrofonen som fångar upp ljud under videoinspelning.
 3. Kamera blixt: LED-kamerablixten kompletterar trioen med foto- / videoobjekt på baksidan av 5: e generationens iPod touch, vilket förbättrar kvaliteten på bilder som tas i situationer med svagt ljus.
 4. Loop Connector: Det finns en liten knubb i det nedre hörnet av iPod Touch med 5: e generationen. Det är här du fäster handleden som kommer med beröringen, kallad The Loop. Att fästa The Loop vid din beröring och handleden är utformad för att se till att du inte tappar din iPod touch medan den är ute och går med dig.
 5. Volymknappar: Om du någonsin har ägt en iPhone eller en iPod touch känner du igen dessa knappar som styr ljudvolymen när du spelar upp via hörlurarna eller högtalaren. Om detta är din första iPod touch, kommer du att tycka att dessa knappar är ganska självförklarande. Klicka upp för mer volym, ned för mindre.
 6. Fram kamera:: Kameran placerad kvadrat över mitten av skärmen används oftast för FaceTime-videochattar. Det är dock inte allt det är bra för. Det kan också ta 1.2 megapixel stillbilder (hej selfies!) Och spela in video på 720p HD.
 7. Håll-knapp: Den här knappen längst upp till höger på touchen har många användningsområden. Klicka på den för att låsa pekskärmen eller för att väcka den. Håll den intryckt i några sekunder för att slå på och av beröringen. Du kommer också att använda den och hemknappen tillsammans för att starta om beröringen. Även om det ofta kan kallas en Hold-knapp kan du också tänka på den som på / av- eller viloläge.
 8. Hemknapp: Den här knappen längst ner i mitten av 5: e generationens iPod touch-ansikte har många funktioner. Det är involverat i att starta om beröringen, men det gör också mycket mer än så. Du kan också använda den för att aktivera Siri, ta skärmdumpar, ta fram musikkontroller, få tillgång till iOS: s multitasking-funktioner och mer.
 9. Hörlursuttag: Denna port längst ner på iPod touch är där du ansluter hörlurarna för att lyssna på ljud.
 10. Blixtport: Den lilla porten i mitten av botten av 5: e generationens iPod touch ersatte den gamla, breda Dock Connector som användes på tidigare iPhones, iPod touch och iPods. Den här porten, som kallas Lightning, är mindre, vilket gör att beröringen blir så tunn och vändbar, så det spelar ingen roll vilken sida som är vänd uppåt när du ansluter den.
 11. Högtalare: Bredvid Lightning-porten finns en liten högtalare som gör att iPod touch kan spela musik, spelljud och ljudspår från videor högt utan hörlurar. Smutsiga högtalare kan minska volymen och ljudkvaliteten. Om din högtalare låter lite av, försök rengöra den.

Vill du ha mer djupgående information om iPod touch? Ladda ner manualen med instruktionerna i den här artikeln.

Lämna en kommentar