Så här fixar du kod 37-fel i Windows

Koden 37-felet är en av flera felkoder i Enhetshanteraren som i grund och botten betyder att drivrutinen som installerats för hårdvaruenheten har misslyckats på något sätt.

Koden 37-felet visas nästan alltid på följande sätt:

Windows kan inte initiera enhetsdrivrutinen för den här hårdvaran. (Kod 37)

Detaljer om felkoder i Enhetshanteraren som kod 37 finns i området Enhetsstatus i enhetens egenskaper: Så här visar du en enhets status i Enhetshanteraren.

Enhetshanterarens felkoder är exklusiva för Enhetshanteraren. Om du ser kod 37-felet någon annanstans i Windows är det troligt att det är en systemfelkod som du inte bör felsöka som ett enhetshanterarproblem.

Koden 37-felet kan gälla alla hårdvaruenheter i Enhetshanteraren. De flesta kod 37-fel visas dock på optiska enheter som Blu-ray, DVD och CD-enheter, samt grafikkort och USB-enheter.

Något av Microsofts operativsystem kan uppleva ett fel på kod 37 Enhetshanteraren inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och mer.


Hur du åtgärdar ett kod 37-fel

 1. Starta om datorn om du inte redan har startat om den minst en gång efter att ha sett kod 37-felet.

  Det är möjligt att felkoden 37 du ser orsakades av ett tillfälligt problem med hårdvaran. Om så är fallet kan en omstart av din dator vara allt du behöver för att fixa det.

 2. Installerade du en enhet eller gjorde en ändring i Enhetshanteraren precis innan felkod 37 uppstod? Om så är fallet är det mycket troligt att ändringen du gjorde orsakade felet.

  Ångra ändringen om du kan, starta om datorn och kontrollera igen om det finns kod 37-fel.

  Beroende på de ändringar du gjort kan vissa lösningar inkludera:

  • Ta bort eller konfigurera om den nyligen installerade enheten
  • Rulla tillbaka drivrutinen till en version före din uppdatering
  • Använda Systemåterställning för att ångra nyligen ändrade enhetshanterare
 3. Ta bort registervärdena UpperFilters och LowerFilters. En vanlig orsak till kod 37-fel är korruption av två registervärden i registernyckeln DVD / CD-Drive Drive Class.

  Att ta bort liknande värden i Windows-registret kan också vara lösningen på ett kod 37-fel som visas på en annan enhet än en Blu-ray-, DVD- eller CD-enhet. UpperFilters / LowerFilters handledning som länkas ovan visar dig exakt vad du behöver göra.

 4. Prova en annan USB-port om Code 37-felet visas när du använder en USB-enhet.

  Om du har en gammal enhet kan det bara fungera på en långsammare USB-port, i vilket fall - om din dator har båda - kan du byta enheten från en snabbare port som 3.0 till en långsammare som 2.0.

 5. Installera om drivrutinen för enheten. Avinstallera och sedan installera om drivrutinerna för enheten är en annan trolig lösning på ett kod 37-fel, särskilt om felet visas på en annan enhet än en BD / DVD / CD-enhet.

  För att göra detta, öppna Enhetshanteraren och högerklicka eller tryck och håll sedan på enheten, gå in i Driver fliken och välj sedan Avinstallera. När du är klar använder du Handling > Skanna efter hårdvaruändringar möjlighet att tvinga Windows att leta efter nya drivrutiner.

  Om en USB-enhet genererar kod 37-felet avinstallerar du alla enheter under hårdvarukategorin Universal Serial Bus-kontroller i Enhetshanteraren som en del av ominstallationen av drivrutinen. Detta inkluderar alla USB-masslagringsenheter, USB-värdkontroller och USB-rotnav.

  Att installera om en drivrutin korrekt är inte detsamma som att bara uppdatera en drivrutin. En fullständig ominstallation av drivrutiner innebär att den för närvarande installerade drivrutinen tas bort helt och att Windows kan installeras om från grunden.

 6. Uppdatera drivrutinerna för enheten. Installera de senaste drivrutinerna för en enhet med kod 37-felet är en annan möjlig lösning.

  Se till att du installerar lämplig 64-bitars drivrutin från tillverkaren för enheten om du använder en 64-bitarsversion av Windows. Detta är alltid viktigt men att inte göra det kan vara orsaken till en kod 37-fråga, så vi ville kalla det här.

  Ta reda på om du kör en 32-bitars eller 64-bitarsversion av Windows. Du behöver den informationen. Om din dator är mindre än 5 år gammal kör du sannolikt 64-bitars Windows.

 7. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att söka efter och ersätta vid behov saknade eller korrupta Windows-filer.

  Vissa användare har rapporterat kod 37-problem som inte kunde lösas av en drivrutinsinstallation men som försvann efter att ha kört systemfilskontrollverktyget. Detta innebär att åtminstone vissa kod 37-fel kan orsakas av problem med Windows själv.

 8. Byt ut hårdvaran. Om ingen av de tidigare felsökningarna har fungerat kan du behöva byta ut maskinvaran som har kod 37-felet.

  Även om det inte är mycket troligt är det också möjligt att enheten inte är kompatibel med din version av Windows. Detta kan vara ett problem om maskinvaran med kod 37-felet tillverkades för många år sedan eller om din hårdvara är nyare men ditt operativsystem är mer än en version gammalt. Du kan hänvisa till Windows HCL för kompatibilitet om du tror att detta kan gälla för dig.

  Om du är säker på att själva maskinvaran inte är orsaken till detta specifika kod 37-fel kan du prova en reparationsinstallation av Windows och sedan en ren installation av Windows om reparationen inte fungerade. Jag rekommenderar inte att du gör något av dem innan du försöker byta ut hårdvaran, men det kan vara dina enda alternativ kvar.

 9. Meddela oss om du har åtgärdat ett kod 37-fel med en metod som vi inte har ovan. Vi vill hålla den här sidan så uppdaterad som möjligt.

Lämna en kommentar