Så här fixar du felet ”Problem med detta Windows Installer-paket”

Att få ett Windows Installer-paketfelmeddelande är inte en ovanlig händelse i Microsoft Windows. Även om problemet kan vara svårt att identifiera är detta Windows Installer-paketproblem, ibland kallat Fel 1722, inte en anledning till panik och är ett litet, men irriterande, datorproblem.

Instruktionerna i den här artikeln gäller Windows 10, Windows 8 och Windows 7.


Hur Windows Installer-paketfelen visas

Windows Installer-paketfel visas ofta som något av följande eller som en kombination av flera i ett systemvarningsmeddelande.

 • Windows Installer-tjänsten kunde inte nås.
 • FEL 1722 Det finns ett problem med detta Windows Installer-paket. Ett program som kördes som en del av installationen slutade inte som förväntat.
 • Windows Installer Service kunde inte startas.
 • Det gick inte att starta Windows Installer-tjänsten på lokal dator. Fel 5: Åtkomst nekad.

Alengo / E + / GettyImages

Orsak till Windows Installer-paketfel

När du får ett varnings- eller varningsmeddelande som berättar att det finns ett problem med Windows Installer-paketet betyder det vanligtvis att ett program inte fungerar korrekt. Detta kan orsakas av program eller appar som är i konflikt med varandra, en virus- eller skadlig programinfektion, brist på tillräckligt systemminne för att driva de appar som körs eller ett grafikfel.

Windows Installer-paketfel kan också orsakas av till synes slumpmässiga systemfel utan större problem bakom dem alls.


Hur man löser ett problem med Windows Installer-paket

Här är några av de bästa sakerna att göra när en Windows-dator säger att det finns ett problem med Windows Installer-paketet.

 1. Starta om datorn. Om du startar om Windows kan du åtgärda en mängd olika problem, inklusive Windows Installer-paketfel.

 2. Uppdatera Windows. Genom att utföra en Windows-uppdatering skannas enheten under uppdateringsprocessen och åtgärdar flera konflikter som kan förekomma. Uppdateringsprocessen uppdaterar också operativsystemet och drivrutinerna, vilket kan reparera orsaken till Windows Installer-paketfelet.

 3. Uppdatera Windows-appar. Om du inte har uppdaterat apparna på din dator är det dags. Förutom att lägga till nya funktioner kan appuppdateringar också förbättra säkerheten och ta bort systemkonfliktfel.

 4. Kör en Windows-felsökare. Gå till inställningar > Uppdatera och säkerhet och kör felsökaren för programkompatibilitet och Windows Store-appar. Både skanna och ge lösningar för eventuella appproblem som orsakar detta felmeddelande.

 5. Reparera appen. I Windows 10 och Windows 8 högerklickar du på appens ikon eller kakel och väljer Mer > appinställningarna > reparation. Detta genomsöker bara appen och åtgärdar eventuella fel i kodningen.

  I Windows 7 väljer du kontrollpanelen > Avinstallera ett program, högerklicka på ett appnamn och välj sedan byta > reparation.

  Alternativet Reparation kanske inte visas för alla appar.

 6. Återställ appen. Återställa en app är ett sätt att uppdatera den utan att radera den helt och installera om den igen. Processen kan lösa eventuella problem du upplever.

  För att göra detta högerklickar du på appens ikon och väljer Mer > appinställningarna > Återställa. Alternativet ligger direkt under alternativet Reparera.

  Om du återställer en app tas alla lokala data bort.

 7. Installera om appen igen. Om du vet vilken app som orsakade konflikten, avinstallerar du den och installerar om den igen, eftersom dess installation kan ha skadats eller en viktig fil kan ha raderats.

 8. Inaktivera vissa startappar. Massor av Windows-appar körs automatiskt vid start. För vissa saker är det bekvämt. För de flesta saktar den ner en dator. Inaktivera de du inte vill ha.

 9. Kör Diskrensning. En enkel diskrensning är bra datorunderhåll, och det frigör också utrymme och hjälper Windows att fungera smidigare. Det kan också hjälpa program, som installatörer, att köra mer effektivt.

 10. Kontrollera om installatörstjänsten körs. Öppna Start-menyn, välj run, stiga på Services.mscoch tryck på ange. Dubbelklicka på Windows Installer och ställ starttypen för Windows Installer till Manuell. Välj Start, Välj sedan OK.

 11. Registrera om Windows Installer. I Windows 10 och Windows 8 öppnar du Start-menyn och skriver run. I Windows 7 öppnar du Start-menyn och väljer alla program > Tillbehör > run. I run dialogrutan, skriv in msiexec / avregistrera och välj OK. Gör sedan samma sak igen men den här gången kommer du in msiexec / regserver och välj OK.


Lämna en kommentar